Ribat Gençlik çalışmalarına öncelik verecek

Ribat Gençlik çalışmalarına öncelik verecek

Ribat Eğitim Vakfı Genel İdare Kurulu Toplantısı Kütahya'da yapıldı. Ribat Eğitim Vakfının gelecek vizyonunun masaya yatırıldığı toplantıda gençlere yönelik faaliyetlerin artırılması kararına varıldı.

Türkiye'nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Ribat Eğitim Vakfının birçok ilde şube ve temsilciliği ile 50'nin üzerinde gönül birliği yapmış olduğu dernek ve kuruluşlarla, ilçe şube ve temsilciliklerinin gelecek vizyonunun masaya yatırıldığı  Genel İdare Kurulu Toplantısı Kütahya'da yapıldı.

Ribat Eğitim Vakfı Genel Başkanı Muzaffer Büyük ile Genel İdare Kurulu (GİK) Üyeleri Kütahya'dan İrfan Altun, Ahmet Dalgıran, Sakarya'dan Gazanfer Üvez, Yusuf Erdem Ertuğrul, İzmir'den İhsan Canik, Arif Karakaş, Malatya'dan Muhammet Sait Çelik, Konya'dan Ali İhsan Ersöz, Musab Seyithan, Müslüm Yurtman'ın  hazır bulunduğu toplantıda Ribat Eğitim Vakfının geleceği ile ilgili önemli kararlar alındı.

GİK Toplantısı sonrasında Ribat Eğitim Vakfı Genel Başkanı Muzaffer Büyük konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

"Ribat Eğitim Vakfı ülkemizdeki ve dünyadaki değişimi çok iyi görmektedir. Bu değişime ayak uyduramayanların da önümüzdeki yıllarda varlıkları ciddi anlamda sorgulanır hale gelecektir, bunu da bilmektedir. Ribat değişimi çok iyi hissetmektedir ve bu değişime ayak uydurarak, kendisini yenilemektedir." diyen Muzaffer Büyük, "İl ve ilçelerdeki şube ve temsilciliklerin daha sistemli bir şekilde koordineli olarak hizmet ağlarını genişletmesi için çalışmalar yapılacaktır.

Öğrenci yurtları, eğitim kurumları, aşevleri, yurt dışı insani yardım alanlarındaki çalışmalarımız genişleyerek devam edecektir.

Medya alanında da önümüzdeki süreçte radyolarımızın yanı sıra önemli adımlar atmayı planlamaktayız. Biz Ribat olarak ümmete layıkıyla hizmet etmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Ribat Eğitim Vakfının önümüzdeki süreçte gençlik çalışmalarına daha fazla ağırlık vereceğini ifade eden Muzaffer Büyük, "Özellikle gençlik çalışmalarına önümüzde süreçte daha fazla önem vereceğiz. Türkiye'de birçok sorunu çözebilirsiniz ama neslin ıslahını sağlayamazsanız atacağınız adımların tamamı havada kalacaktır.

Ekim ayında Konya'da bir de Gençlik Kongresi toplayacağız. Akademisyenlerimizin sunumlarının yer alacağı kongrede, gençlerin yaşadıkları sorunlar, medyanın gençliği etkilemesi ve gençlerin medya karşı nasıl savunma geliştirebileceği, medyanın nasıl gençlere daha faydalı hale getirilebileceği, öğrenci evleri ve yurt çalışmalarının yürütülme sistemleri, gençliğin İslam Esaslarından uzaklaşma sorunları gibi konuları ele alacağız.

Bu konuda Ribat Eğitim Vakfımızın yapması gerekenleri önümüzdeki süreçte hayata geçireceğiz, diğer hususları da ilgili kurumlara ileteceğiz ve kamuoyumuzla paylaşacağız. Oluşturacağımız bir kitapla da bu sorunların ve çözüm yollarının bütün liselerimize, diğer okullarımıza ulaşmasını sağlayacağız." şeklinde konuştu. 

Ribat Eğitim Vakfı Genel İdare Kurulu Ribat Eğitim Vakfının en üst karar mercii olma özelliğini taşıyor.

11 üyeli Ribat Genel İdare Kurulu (GİK) 4 ayda bir toplanıyor ve önemli kararlar alıyor.