Ribat Eğitim Vakfı, Öğretmenlerle Buluştu

Ribat Eğitim Vakfı, Öğretmenlerle Buluştu

Ribat Eğitim Vakfı, yöneticileri öğretmenler günü kapsamında düzenledikleri programla ilçe milli eğitim müdürleri ve ööğretmenlerle bir araya geldi.

Ribat Aşevi binasında düzenlenen programa Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, Ribat Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Abdullah Çay, Akören İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Yakışır, Taşkent İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadettin Şimşek, Cihanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü Şemseddin Aykut,  Derbent İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Yaldız, Karatay ve Selçuklu İlçe Eğitim Şube Müdürleri, Müdürler ve öğretmenler katıldı.

MUZAFFER BÜYÜK, ‘ÖĞRETMENLİK KUTSAL BİR VAZİFEDİR’

Programda konuşan Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük, öğretmenliğin önemine ve kutsallığına değindi. İlk öğretmenin Hz Adem peygamber olduğunu vurgulayan Büyük, insanlık tarihinin başladığı günlerden bu güne kadar insanoğlunun öğrenmeye devam ettiğini dile getirdi. Peygamberlerin yegane öğretici olduğunu vurgulayan Büyük, “Öğretmen dendiği zaman aklımıza sadece bir meslek gelmemelidir. İnsanlık tarihine bakıldığı zaman peygamberler her zaman toplumun öğretmeni olmuştur. İlk peygamberden son peygambere kadar her zaman insanlığa tebliğ edileni öğretme gayreti içinde olmuşlardır. Bu kapsamda Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’de, Allah’tan gelen tebliği yeryüzüne yayarak İslam’ı oluşturmuştur. İnsanlığın kurtuluşu olan İslam, bize öğretilmiştir. Öğretmenlerin kıymetini bu bakımdan çok iyi anlamalıyız.  Öğretmenlik mesleği sadece bir meslek değil aynı zamanda insanlığa verilmiş kutsal bir vazifedir” dedi.

AKPINAR, ‘İLK EMİR ‘OKU’ İLE BAŞLAR’

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, konuşmasında öğretmenliğin insanoğluna verilmiş en güzel hediyelerden birisi olduğunu değindi. Peygamber Efendimiz Hz Muhammed’in baş öğretmen olarak İslam dinini anlattığını söyleyen Akpınar, “Efendimize vahiy gelene kadar içinde yaşadığı toplumun örf ve adetlerine uymuştur. Öğretmenle Günü’de bizi öğreten yetiştiren insanlara bir armağan olsun diye onları anmak için yapılıyor. Öğretmenliğin ne olduğunu da bu günde anlatma fırsatı buluyoruz. İlk insan olan Hz Adem Peygamberimize de Yüce Allah eşyaları ve cisimleri öğretmiştir. İnsani eğiten ve öğreten en başta Yüce Allah’tır. Burada asıl vurgulanması gereken yüce Allah insanı yarattıktan sonra onu kendi haline bırakmamıştır. Hz Adem Peygamberin eğitilmesi aynı zamanda insanlığın eğitilmesidir. Bize gelen ilk ayette de bundan bahsedilir. İnsan eğitilebilen bir varlıktır. Peygamberin vasıtasıyla da eğitim devam etmiştir. Eğitim dendiğinde her yönüyle ele almamız gerekiyor. Bunların içinde ilmi ve manevi bilgiler en önemlilerdir. Bu bilgilerle insan, insan olduğunu anlar. Bizler peygamberlerimizi de baş öğretmenler olarak ele almalıyız. Öğreneceklerimiz ders saatleriyle veya müfredatlar ile sınırlı olamaz. İnsan hayat boyu öğrenmeye devam eder ve öğrenme ihtiyacı hiçbir zaman bitmez. Kur’an-ı Kerim’deki ilk emir de bu yüzden ‘Oku’dur. Son peygamber Hz Muhammed Efendimiz 1500 yıl önce vefat etmesine rağmen hâlâ öğretmeye devam ediyor. Öğretmenlik parayla alınıp satılacak bir olgu değildir. En önemli ve kutsal mesleklerin başında gelir” diye konuştu.

ribat-ogretmenler-gunu--(3).jpg

ALTINTAŞ, ‘ÖĞRETMENLER, İNSANA ŞEKİL VERENDİR’

Tüm öğretmenlerin, Öğretmenler Günü’nü kutlayarak konuşmasına başlayan Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed, kendisine peygamberliğin verilmesini bir öğretici olarak görmüştür. Gerçekten dünyanın en güzel mesleği öğretmenlik diye düşünüyorum. Öğretmenler bir heykel traş gibi insanı biçimlendirmiş ve şekil vermiştir. Öğretmenlerin vazifesi, mesleklerini  sadece ekmek kazanma yolu olarak görmemeleri gerekir. Bu bir idealistlik ve dava şuuruyla yapılmalıdır. İnsanoğlunu diğer varlıklara üstün kılması da insanın öğrenen ve öğreten bir varlık olmasıdır. yeni nesilleri güzel ve bilgili yetiştirmek öğretmenlerin elindedir. Bizim için sadece mesai saatleri göz önünde tutulamaz. Öğretmenler bir gün içinde gereğinden fazla çalışmalıdır. Medeniyetimizi oluştururken ecdadımızı bilen, İslam’ı kavrayan ve bilgiyi en iyi şekilde öğretmemiz gerekiyor. Yeni neslin geliştiğini ve değiştiğini ortaya koyarak, öğretmenler de kendisini günün şartlarına göre yenilemeli ve yöneltmelidir. Öğretmenler yetiştirdikleri öğrencileri iyi eğitmekle mükelleflerdir. İslam ümmetinin tarihteki büyük yürüyüşünü sürdürebilecek bir gayretle tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum” şeklinde konuştu. Servet R. Çolak – Memleket