Ribat, Askerlere moral vermeye gidiyor

Ribat, Askerlere moral vermeye gidiyor

Afrin’de 36 gündür teröristlere karşı sürdürülen ‘Zeytin Dalı Harekatı’na destek olmak isteyen Ribat Eğitim Vakfı, önümüzdeki günlerde Mehmetçikle buluşmak için Kilis ve Hatay’a gidiyor

Ribat Eğitim Vakfı, Mehmetçiğe destek vermeye devam ediyor. Afrin’de 36 gündür devam eden ‘ Zeytin Dalı Harekatı’na Mehmetçiğe destek olmak ve Vatan birliğine duyarlılığı öne çıkarmak için Kilis ve Hayat’da Mehmetçikle buluşacak. Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzeffer Büyük, önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek olan ‘Mehmetçiğe Destek Programı’nın detaylarını anlattı. Büyük Konya adına Mehmetçikle buluşacaklarını ifade eden Büyük, “Ribat Eğitim Vakfı olarak üyelerimizle birlikte Kilis ve Hatay’a gideceğiz. Mehmetçiğe destek ve dua için yapacağımız programımıza tüm üyelerimizi davet ettik” dedi.

img_1436-001.jpg

7 DÜVELE KARŞI SAVAŞIYORUZ

Ribat Eğitim Vakfı Başkanı Muzaffer Büyük, Afrin’de büyük bir mücadele verildiğini söyleyerek, ‘Zeytin Dalı Harekatı’nı Kurtuluş Savaşı’na benzetti. Büyük, Afrin’de 7 düvele karşı savaş verildiğini söyleyerek. “Türkiye yıllardır dış güçlerin oyunlarıyla kıstırılmaya çalışıldı. Son 10 yılda bunu başarabilmek için çok büyük oyunların oynandığına hep birlikte şahit olduk. Bunlardan en büyüğü ise hiç şüphesiz 15 Temmuz hain darbe girişimi oldu. Dış güçlerin girişimleri başarıya ulaşamayınca Suriye ve Irak’ta terör örgütü oluşturarak Türkiye’yi dize getirmeye çalıştılar. Fakat Türk milleti her zaman olduğunu gibi terörün belini kırmayı başardı. Şu anda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Afrin’e büyük bir harekat başlatıldı. Bu harekata katılan Mehmetçiğe destek olabilmek için her Türk vatandaşı elinden gelen desteği yapmaya çalışıyor. Bizlerde Ribat Vakfı olarak, Mehmetçiğimize destek olmak için Kilis ve Hatay’a gidiyoruz” şeklinde konuştu.

img_1442.jpg

HATİMLER YAPILACAK YEMEKLER VERİLECEK

Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük, Kilis ve Hatay’da gerçekleştirilecek olan programın detaylarını şu şekilde anlattı; “Üyelerimizle birlikte sabah erken saatlerde Konya’dan yola çıkacağız. Hatay’da sabah namazının ardından Şehitlerimize hatim duası, mücadele eden Mehmetçiğe de Fetih Süreleri okuyacağız. Bunların yanında kendi mobil aracımızla yemek dağıtımı olacak. Daha sonra Öğle Namazından sonra Şehit askerlerimiz için hatim duası yapacağız ve sonrasında helva ikramlarımız olacak. Bunların yanında Hatay ve Kilis’te asker ziyaretlerimiz olacak. Burada askerlerimize her zaman yanlarında olduklarımızı ve Vatan için hepimizin birlik olduğunu dile getireceğiz” dedi.

TÜM KONYAYI DAVET EDECEĞİZ

Mehmetçiğe destek programının birinci etabının Ribat Eğitim Vakfı üyeleri tarafından gerçekleştirileceğini dile getiren Büyük, ikinci etapta ise Konya STK’ları ile gitmeyi planladıklarını söyledi. Yapılan programdan sonra Konya STK Platformu Başkanlığıyla görüşeceklerini söyleyen Büyük, “Hatay ve Kilis’ten döndükten sonra Konyalı STK’larla birlikte gitmeyi amaçlıyoruz. Burada tüm STK’lara davetler göndererek, Türkiye’nin birlik ve beraberliğini herkese göstereceğiz.  Buradaki amacımızın bir tanesi de Konya olarak Mehmetçiğimiz için onlara en büyük desteği sağlamaktır” dedi. Servet R. Çolak – Memleket