Ribat aşevi yüzleri güldürüyor

Ribat aşevi yüzleri güldürüyor

İrşat ve eğitim programlarını kesintisiz sürdüren Ribat Eğitim Vakfı, bünyesindeki Ribat Aşevi ile düzenlemiş olduğu yardım programlarıyla yüzleri güldürüyor.

Türkiye’de yardım faaliyetlerinde marka haline gelmeyi başaran Ribat Aşevi, “Yüzler Gülsün” projesi çerçevesinde planladığı 100 okulda öğrencileri giydirme projesi çerçevesinde yardım programlarına ara vermeden devam ediyor.  Şu ana kadar 41 okula ulaşan Ribat Eğitim Vakfının yardım kuruluşu Ribat Aşevi toplamda 3690 öğrenciye giyecek ve ayakkabı yardımını ulaştırdı.

Son olarak Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde 8, Kulu ilçesinde ise 4 okula yardımları ulaştıran Ribat Aşevi, önümüzdeki süreçte hızlı bir şekilde yardım faaliyetlerine devam ederek, 100 okula ulaşmayı hedefliyor.  Yardımların öğrencilere ulaştırılması nedeniyle bir basın açıklaması yapan Ribat Aşevi Müdürü Abdullah Çay, Ribat Eğitim Vakfı bünyesindeki Ribat Aşevinin Türkiye genelinde, aşevi ve diğer yardım programlarının devam ettiğini ifade etti. “Ribat Aşevi olarak, sadece ihtiyaç sahibi insanlarımıza sıcak yemek ikramı yapmıyoruz, bununla birlikte, belirlenen programlar çerçevesinde diğer birçok yardım faaliyetimizi de sürdürüyoruz” diyen Ribat Aşevi Müdürü Abdullah Çay, “Biz Müslümanların bir bedenin uzuvları gibi olduklarını biliyoruz. Onun için bir yerde yardıma muhtaç bir insanımız varsa hemen orada olmaya çalışıyoruz. Birçok ilimizde, ilçemizde temsilciliklerimiz var, bu temsilciliklerimiz vasıtasıyla hem yardıma muhtaç insanlarımızı tespit ediyoruz, hem de o bölgelerde de yardım programı yapıyoruz.  Son olarak Konya’nın Kulu ve Cihanbeyli ilçelerinde öğrencilerimize yardım ulaştırdık. Bu yardım programlarında her aşamada bizimle birlikte olan Cihanbeyli temsilcimiz Yunus Özer ve Kulu Temsilcimiz Tevfik Aydoğan’a çok teşekkür ediyorum.  Biz bu yardım programları ile çocuklarımızın yüzünü güldürmeye çalışıyoruz. İstiyoruz ki hiçbir çocuğumuz mahzun, garip kalmasın. Bütün çocuklarımızın yüzü gülsün.  Şu ana kadar 41 okulumuzda 3690 öğrencimize ulaştık. Bundan sonra da inşaallah hızlı bir şekilde yardım programlarımıza devam edeceğiz ve 100 okul hedefimizi aşacağız.  Bu yardımların ulaştırılmasında bize katkı yapan bütün hayırseverlerimizden de Allah Razı olsun. Hayırseverlerimize şükranlarımızı iletiyoruz, onların paylaşma azmi bizlere güç, kuvet veriyor” dedi.  Ribat Aşevi Müdürü Abdullah Çay, kendilerine bu yardımların ulaştırılmasında yardımcı olan milli eğitim müdürlerine ve okul müdürleri ile bütün idarecilere de teşekkür etti.  Ribat Eğitim Vakfının yöneticileri, Ahmet Asan, Hüseyin Uyanık, Mehmet Taşoluk da yardımların öğrencilere ulaştırılması için düzenlenen programda hazır bulundular.