Reyhanlı saldırılara karşı tek yürek

Reyhanlı saldırılara karşı tek yürek

Afrin'deki PYD/PKK'lı teröristlerin roket saldırılarının hedefi olan Reyhanlı'da yaşayanlar, Zeytin Dalı Harekatı'nı destekleyerek terör örgütleriyle mücadelede askerin yanında olduklarını belirtti - Reyhanlı Belediye Başkanı Şanverdi: - "Biz Reyhanlı hal

HATAY (AA) - Afrin'deki PYD/PKK'lı teröristlerin roket saldırılarının hedefi olan Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşayanlar, ev ve iş yerlerini Türk bayraklarıyla donatırken, Zeytin Dalı Harekatı'na desteklerini ve terör örgütleriyle mücadelede askerin yanında olduklarını dile getirdi.

Dün 11 roketli saldırı sonucu 1 Suriyeli sivilin öldüğü, 16'sı Suriyeli 46 sivilin yaralandığı ilçede, inceleme ve hasar tespit çalışmaları gece boyu sürdü. Bir yandan Reyhanlı Belediyesi ekipleri cadde ve sokakları temizlerken vatandaşlar da iş yerlerindeki zararı gidermeye çalıştı.

Saldırılara karşı tek yürek olan Reyhanlı halkı ise ev ve iş yerlerini Türk bayraklarıyla donattı.

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'nın kararlılıkla sürdüğünü söyledi.

Dünkü saldırılarda ölen Suriyeli vatandaşa Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Şanverdi, şöyle devam etti:

"Bu zor günleri inşallah hep birlikte atlatırız. Biz Reyhanlı halkı olarak her zaman Türk Silahlı Kuvvetlerinin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Hükümetimizin, Cumhurbaşkanımızın yanındayız. Onların kararları bizim için emirdir. Yanı başımızdaki PYD/PKK'nın önemli bir tehdit olduğunu biliyoruz. Afrin'in bir önce temizlenmesini canı gönülden istiyoruz."

Şanverdi, saldırılardan etkilenen vatandaşların acil ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında ellerinden geleni yaptıklarını, zararların karşılanması noktasında da tüm ilgili kurumların çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

- "Allah ordumuzu muzaffer kılsın"

Pınarbaşı Mahallesi'ndeki kömür satış dükkanı saldırıda zarar gören Tacettin Yumuşak da atılan roketin iş yerine 10 metre uzaklıktaki evin çatısına düştüğünü ancak dükkanın da etkilendiğini söyledi.

Saldırı sırasında iş yerinde olduklarını aktaran Yumuşak, "Allah'a şükür bizlerde bir şey yok. Biz inanıyoruz ki devletimiz bu işin peşini bırakmaz. Devletimize güveniyoruz. Hiçbir sıkıntı olmayacaktır." şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki lokantası zarar gören Adem Kurt ise saldırı sırasında iş yerinin açık olduğunu ve müşterilerinin yemek yediğini anlattı.

İş yerinin camlarının patladığını söyleyen Kurt, "O sırada çok şükür canımıza bir şey olmadı. İşimize devam edeceğiz. Allah ordumuzu muzaffer kılsın. Allah onların yanlarında olsun. Bunları da halkımıza bir daha yaşatmasın." ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :