Restoranda çocuğun yüzüne kimyasal madde dökülmesi davası

Restoranda çocuğun yüzüne kimyasal madde dökülmesi davası

Ataşehir'de, bir restoranda eşinin kız kardeşinin 3 yaşındaki oğlunun yüzüne kimyasal madde döktüğü iddia edilen Cihan Araçman'ın, 24 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi- Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savc

İSTANBUL (AA) - Ataşehir'de, bir restoranda eşinin kız kardeşinin 3 yaşındaki oğlunun yüzüne kimyasal madde döktüğü iddia edilen Cihan Araçman'ın, 24 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Cihan Araçman ile avukatları katıldı. Duruşmada, mağdur Y.K'nın annesi Işıl Güven, babası Cenk Kocakaya ile avukatları da hazır bulundu.

Mahkeme heyeti başkanı, Adli Tıp Kurumu 2. İhtisas Kurulu'ndan mağdur Y.K'nın yaralanmasının niteliğine ilişkin istenen raporun mahkemeye ulaştığını tutanağa geçirdi.

Müşteki avukatları, mağdur Y.K'nın yüzüne atılan maddenin boğazına kaçması halinde öldürücü etkisinin olup olmadığı konusunda rapor aldırılmasını talep etti.

Duruşmada, Anadolu Cumhuriyet Savcısı Harun Veli Koçali, esasa ilişkin mütalaasını açıkladı.

Mütalaada, alınan ekspertiz raporuna göre, sanık Araçman'ın mağdur Y.K'nın yüzüne döktüğü sıvının sülfrik asit olduğunun tespit edildiği belirtilerek, Y.K'nın ağlaması üzerine, kimyasal maddeyle saldırıya uğradığının bilinmemesi nedeniyle annesi tarafından yüzünün yıkandığı, sülfrik asidin suyla temas etmesiyle yakıcı ve aşındırıcı etkisinin arttığı bildirildi.

Olay sırasında diğer iki mağdur çocuğun ise Y.K'nın yüzüne dökülen ya da sıçrayan sülfrik asitle temas etmeleri sonucu yaralandıkları belirtilen mütalaada, sanığın olayda kullandığı sülfrik asitin, spesifik tehlikelerinin solunum sisteminde (akciğerler), göz ve deride ciddi yanıklara neden olması, yutulması veya solunması halinde ölümcül olması olduğu kaydedildi.

Mütalaada, şunlar kaydedildi:

"Sanığın olayda kullandığı maddenin özelliği, yaşı ve eğitim durumu ile olayın mağduru olan çocuğun yaşı dikkate alındığında, sanığın eylemini kendisine karşı beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan çocuğa karşı gerçekleştirmiş olması, doğrudan Y.K'nın yüzünü hedef alması, olayda kullandığı sülfrik asidin mağdur çocuk tarafından yutulabileceğini ya da solunabileceğini, bunun da mağdurun ölümüne neden olabileceğini öngörmesine, ya da bunu öngörecek eğitimde ve yaşta olmasına rağmen olayı gerçekleştirmiştir."

Sanığın bu kapsamda mağdur Y.K'ya karşı "çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar cezalandırılması talep edildi.

Araçman'ın diğer 2 mağdur çocuğa karşı da "kasten yaralama" suçunu işlediği belirtilen mütalaada, 1 yıldan 1 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

- "Sanık yaptıklarından pişmanlık duymamaktadır"

Y.K'nın babası Cenk Kocakaya'nın avukatı Muhammer Güngör, sanığın indirimsiz en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerini belirtti.

Anne Işıl Güven ise, savcının görüşüne katıldığını belirterek, "Sanığın tasarlayarak canavarca hisle zehirli madde kullanarak öldürme suçundan lehine takdiri indirim uygulanmayarak cezalandırılmasını istiyorum. Sanık yaptıklarından pişmanlık duymamaktadır. Tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep ediyorum. Çünkü sanık dışarı çıktığında sadece benim çocuğuma değil, 3 yaşındaki bir çocuktan 60 yaşındaki bir kişiye kadar zarar verecek durumdadır. Silahın büyüklüğünün küçüklüğünün tartışması olmaz" dedi.

Olay sırasında yaralanan 2 mağdur çocuğun ailesinin avukatları da, sanık Araçman'ın kasten öldürmeye teşebbüs suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Araçman'ın avukatı da, müvekkilinin 9 aydır tutuklu olduğunu belirterek, tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Araçman'ın tutukluluk halinin devamına karar verirdi. Sanık avukatlarına mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere süre verilmesine karar veren heyet, duruşmayı erteledi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Cihan Araçman'ın mağdur Y.K'ya yönelik "çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Araçman hakkında diğer mağdur çocuklar E.E. ve B.Ö'ye yönelik de "bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçlarını işlediği iddiasıyla 8 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :