Restoranda çocuğun yüzüne kimyasal madde dökülmesi davası

Restoranda çocuğun yüzüne kimyasal madde dökülmesi davası

Ataşehir'de bir restoranda eşinin kız kardeşinin 3 yaşındaki oğlunun yüzüne kimyasal madde döktüğü iddiasıyla yargılanan Cihan Araçman, "kasten yaralama" suçundan 9 yıl 36 ay hapis cezasına çarptırıldı- Mahkeme heyeti Araçman'ı diğer mağdur 2 çocuğa yönel

İSTANBUL (AA) - Ataşehir'de, bir restoranda eşinin kız kardeşinin 3 yaşındaki oğlunun yüzüne kimyasal madde döktüğü iddiasıyla yargılanan Cihan Araçman, "kasten yaralama" suçundan 9 yıl 36 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Cihan Araçman ile avukatları katıldı. Duruşmada, mağdur Y.K'nın annesi Işıl Güven, babası Cenk Kocakaya ve avukatları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı da hazır bulundu.

Mağdur Y.K'nın ailesinin avukatı Rahşan Sertkaya, "Sanık suç delillerini yok etmek için elinden geleni yapmıştır. Sanık sürekli mahkemeniz huzurunda çelişkili beyanlarda bulunmuştur. Sanık Araçman'ın 'şakaydı' deyip bu olayın sorumluluğundan sıyrılma çabasını siz hakimlerin vicdanına bırakıyoruz." dedi.

Diğer müşteki avukatları da sanık Araçman'ın indirim uygulanmadan cezalandırılmasını istedi.

Söz verilen mağdur Y.K'nın babası Cenk Kocakaya da şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, sanığın en süt sınırdan cezalandırılmasını talep etti.

Araçman'ın avukatı Gürkan Altun, "Meydana gelen olayda bir tasarlama ve kasıt olmayacağı açıktır. Müvekkilim kimyasal madde içeriği ve tepkilerini bilmemektedir. Çocuğun boya sıkıldıktan sonra yüzünün yıkanması çocuğun zararına olmuştur. Restoranın yakınındaki hastaneye gidilmiş olsaydı muhtemelen zarar bu dereceye varmayacaktı. Bu olayın dünyada tek olduğu yönünde beyanda bulunmaları doğru değildir. Cilde uygulanırsa sülfürik madde öldürücü nitelikte olmamaktadır. Müvekkilim yaklaşık 13 aydır tutukludur." diye konuştu.

Bu sırada söz alan anne Işıl Güven ise "Keşke bu dedikleriniz doğru olsaydı." diyerek tepki gösterdi.

Araçman'ın diğer avukatı Şerafettin Tiryaki de Araçman'ın tahliyesini talep ederek, "Müvekkilim iki ayrı üniversiteyi birincilikle bitirmiştir. Olay anına kadar parlak bir kariyeri olan bir kişiydi. Tek bir sabıka kaydı bulunmamaktadır. Bu olay nedeniyle çalıştığı şirket tarafından iş akdi fesh edildi. Eşi tarafından boşanma davası açıldı ve evlilik birliği sona erdi. Bunun müvekkil açısından bir ceza olduğu düşüncesindeyiz. Bu olayı tasarlamış olsaydı kimsenin görmediği bir yerde yapabilirdi." diye konuştu.

- "En büyük hatam bu maddenin boya olduğunu düşünmemdi"

Son sözü sorulan sanık Cihan Araçman, "Bu olay çocukların ellerinde ve yüzlerinde boya gördüğüm anda aklıma gelmiştir. Hiç istemeyeceğim ve öngöremeyeceğim şekilde sonuçlanmıştır. Zarar göreceğini bilsem onlarca kameranın önünde böyle bir şey yapmazdım. Art niyetim olsa yüzlerce kişinin olduğu yerde bunu yapar mıyım? Olay anında çocukta yaralanmaya yönelik bir belirti olmaması nedeniyle, gözleri açık oyun oynamaya devam etmesi nedeniyle ben de dönüp yerime oturdum. Fevkalade bir durum fark etseydim zaten ilk müdahaleyi ben yapardım. Çocuk masaya geldiğinde gözleri açıktı. Ne zaman anne çocuğun yüzünü yıkamıştır. O zaman bu yaralanma meydana gelmiştir." dedi.

Olaydan sonra vicdan azabıyla her şeyi anlattığını ve olayın detaylarının böyle ortaya çıktığını dile getiren Aaraçman, şöyle devam etti:

"Daha soruşturma başlamadan kamuoyu bu olayı saldırı şeklinde lanse etmiştir. Hazırlanan iddianame neticesinde ben geçmişimde de bir sürü suç işlemiş bir kişi konumuna düştüm. Her günümü vicdan azabıyla hastanede geçirdiğim kanıtlanabilir. Olaydan sonra kaçma girişimim olmamıştır. Benim tamamen halisane duygularla hareket etmek istediğimi bilmenizi isterim. En büyük hatam, benim bu maddenin boya olduğunu düşünmemdi. İçini kontrol etseydim de ne olduğunu anlamayacaktım. Ben ne kimyagerim ne de böyle bir uzmanlık alanım yok. Kastını çok aşan bu olay neticesiyle yaralanan çocuktan ve ailesinden özür diliyorum. Onları bunu yaşattığım için çok pişmanım ve üzgünüm. Bundan sonra ailenin maddi ve manevi yanında olacağım."

Kararını açıklayan Mahkeme Heyeti Başkanı Melih Osmançavuşoğlu, sanık Araçman'ı "kasten yaralama" suçundan önce 2 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Suçun, beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak kişiye karşı, silahtan sayılan madde ile işlendiğini belirten Osmançavuşoğlu, cezayı yarı oranında arttırarak, 3 yıl 12 aya çıkardı.

Osmançavuşoğlu, mağdurun yüzünün sürekli değişikliğine ve organlardan birisinin işlevini yitirmesine neden olan nitelik taşıdığı gerekçesiyle cezada arttırıma giderek, Araçman'ın 9 yıl 36 ay hapis cezasıyla cezalandırıldığını tutanağa geçirdi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Osmançavuşoğlu, Araçman'ı diğer mağdur çocuklar E.E. ve B.Ö'ye yönelik, "olası kasıt altında yaralama" suçunu işlediği gerekçesiyle de günlüğü 20'şer liradan 90'ar gün karşılığı para cezasına çarptırdı.

Para cezasını 3 bin 600 liraya çeviren mahkeme heyeti, sanık Araçman'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli Cihan Araçman hakkında, mağdur Y.K'ya yönelik "çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Araçman hakkında diğer mağdur çocuklar E.E. ve B.Ö'ye yönelik de "bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçlarını işlediği iddiasıyla 8 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenmişti.

Duruşma sonrası adliye çıkışında baba Cenk Kocakaya, "Sonra konuşacağız." dedi.

Anne Işıl Güven ise "Yarın Yaman'ın otuzuncu ameliyatı olacak, izin verirseniz oraya gideceğiz. Yarın sabahın köründe ameliyata girecek." dedi.

Gazetecilerin, "9 yıllık ceza için ne diyorsunuz" sorusuna ise anne Güven, "Çok az. Siz ne diyorsunuz, kamuoyu ne diyor? Vicdanlar rahatlamamıştır." cevabını verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :