Ressam Salman'ın "Fısıltı"sı uluslararası sergide

Ressam Salman'ın "Fısıltı"sı uluslararası sergide

Burcu Erkal Salman'ın "Fısıltı" adlı eseri, Uluslararası Sanat Sergisi kapsamında, ocak sonuna kadar Czestochowa Şehir Müzesi'nde sanatseverlerle buluşacak

İSTANBUL (AA) - Ressam Burcu Erkal Salman, Polonya'nın Jan Dlugosz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin desteklediği Uluslararası Sanat Sergisi'ne davet edilen tek Türk sanatçı oldu.

Galeri Bohem'den yapılan açıklamaya göre galerinin yöneticiliğini yapan Salman'ın az gelişmiş ülkelerde her şeye rağmen sesini çıkarabilen kadınlardan ilham alarak yaptığı "Fısıltı" adlı eseri, Uluslararası Sanat Sergisi kapsamında, 2015 yılı Ocak ayı sonuna kadar Polonya'nın Czestochowa Şehir Müzesi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Salman, "Fısıltı" adlı eserinde, kadınların dünyasında yolculuğa çıktığını belirterek, "Az gelişmiş ülkelerde, toplumsal baskılarla ezilmiş kadınlar bir şekilde fikirlerini ortaya koymaya çabalıyor. Fısıltı, kulaktan kulağa da olsa, seslerini çıkarmış, zincir oluşturmuş, sesini çıkarabilmiş kadınlardan ilham alarak yaptığım bir çalışma. Kadınlar her yerde içlerindeki gücü dışa vurmak için çabalamalı. Kadınların başrolde olmadıkları bir toplum, her zaman geriye gitmeye mahkumdur" ifadelerini kullandı.

Burcu Erkal Salman, 1979'da İstanbul'da doğdu. Öğrencilik yıllarından önce resim merakı başlayan Salman, 1995'te LCC Lisan ve Kültür Merkezi'nde bir yıl stilistlik eğitimi aldı. Salman, moda tasarımı eğitimi için gittiği Los Angeles American Intercontinental University'e devam etti. Özel bir resim atölyesinde eğitim almaya başlayan Salman, çocukluğundaki pastel boyalara veda edip, yağlı boyayla yoluna devam etti. Sanatçı, 2000-2004 arasında 3 karma sergiye katıldı.

İlk kişisel sergisini 2004'te açan Salman, 2005'te sağlık sorunları nedeniyle resme ara verdi. Sanatçı, 2000-2005 arasında figüratif olan tarzını, resme geri döndüğü 2011'de sürrealist ve kavramsal boyuta taşıdı.

Kaynak:Haber Kaynağı