Ressam Kendirci'den "Fetüs" sergisi

Ressam Kendirci'den "Fetüs" sergisi

Ressam Kendirci:- "Bu işlerle vermek istediğim mesaj, herkesin dönüp bir arkeolojisine bakmasını istiyorum ve fetüse kadar dönmesini istiyorum yani masumiyete çağırıyorum"

İSTANBUL (AA) - Ressam Fazilet Kendirci'nin "Fetüs" isimli sergisi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Kendirci, Akademililer Sanat Merkezi'nde açılan sergisine ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, serginin, 27. kişisel sergisi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Fetüs, insanların dünyaya gelmeden önceki anne karnında geçirdiği, masumiyetini yaşadığı son 6 ay olarak düşünüyorum. Tüm insanlar aynı süre içinde anne karnında duruyor. Dünyaya geldiklerinde ne oluyor da hızlıca kirlenmeye başlıyorlar? Çağdaş sanatçılar gibi, toplumdaki sosyal olaylardan etkilenen ve sanatına yansıtan bir sanatçıyım. Doğduğum ve yaşadığım coğrafyanın kültürel zenginliğinin farkındalığı ile yakın tarihte tamamladığım Anadolu tarihini, medeniyetleri ve etnik kimlikleri araştırarak yaptığım eserden sonra şimdi de insanın kişisel arkeolojisi ile ilgileniyorum. Bu işlerle vermek istediğim mesaj, herkesin dönüp bir arkeolojisine bakmasını istiyorum ve fetüse kadar dönmesini istiyorum. Yani biz anne karnında masum bir dönem geçirdik. Masumiyete çağırıyorum."

Sergide sanatçının ilk kez görülecek resimlerinin yanı sıra, daha önceki yıllarda gerçekleştirmiş olduğu “katmanlar”, “plastikler” serisinden bir seçki de yer alıyor.

Sergi 24 Mart'a kadar açık kalacak.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :