Ressam Dartar resminin Külliye'de sergilenmesinin sevincini yaşıyor

Ressam Dartar resminin Külliye'de sergilenmesinin sevincini yaşıyor

Erzincanlı ressam Serdar Dartar: - "Resmimin külliyede sergilenmesi sayın Cumhurbaşkanımızın milletine, vatanına, askerine, benim kara kalem çalışmama verdiği değeri gösterir. Bu nedenle çok mutluluk duydum, onur ve gurur duydum"

ERZİNCAN (AA) - Ressam Serdar Dartar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a armağan ettiği kara kalem resminin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yer almasının mutluluğunu yaşıyor.

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu 30 yaşındaki Erzincanlı ressam Serdar Dartar, 2 yıl önce vatani görevini yapmak için gittiği İstanbul'daki görevi sırasında Genelkurmay Başkanlığınca düzenlenen "Mehmetçiğin Gözüyle Mehmetçik" konulu kara kalem resim sergisi için Ankara'ya çağrıldı.

Yaklaşık 10 eserinin yer aldığı sergide Dartar'ın, Binbaşı Necmettin Tetik'in terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda, Şırnak'ın Silopi ilçesinde ailesiyle çatışma bölgesinden tahliye edilen küçük bir çocuğun elini nefesiyle ısıtırken çekilen fotoğrafının kara kalemle çizimi de yer aldı.

Ressam Dartar, serginin açılışı sonrası bu kara kalem resmini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye etti.

Dartar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüştüğü sırada çekilen fotoğrafta, kendisinin Erdoğan'a armağan ettiği kara kalem resmi gördüğünü ifade etti.

- "Resme konu olan binbaşı gazi oldu"

Resminin Külliye'de sergilenmesinden büyük mutluluk duyduğunu aktaran Dartar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kara kalem resmimi 2016'daki bir serginin açılışı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a hediye ettim. Resme konu olan binbaşı Necmettin Tetik ben bu resmi yaptıktan sonra Nusaybin'de bir gözünü kaybederek gazi oldu. Bu beni çok derinden sarstı ve etkiledi. Kendisini GATA'da ziyaret ettim. Ona çok şey borçluyuz. Minnettarım ona, bütün vatanımız ona minnettar."

Dartar, "Resmimin külliyede sergilenmesi, Sayın Cumhurbaşkanımızın milletine, vatanına, askerine, benim kara kalem çalışmama verdiği değeri gösterir. Bu nedenle çok mutluluk duydum. Onur ve gurur duydum." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :