“Reng-i Hakkari” Konya’da sahne alacak

“Reng-i Hakkari” Konya’da sahne alacak

Hakkari Belediyesi Kültür ve Sanat İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan “Reng-i Hakkari Kültür, Sanat Topluluğu”, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın davetlisi olarak 24 Ocak’ta Konya’ya gelerek, Selçuklu Kongre Merkezinde sahne alacak.

Konya ve Hakkari Valiliği'nin işbirliğinde düzenlenecek program kapsamında, Serhat diyarının rüzgarı Selçuklu diyarı Konya'da esecek. "Reng-i Hakkari Kültür, Sanat Topluluğu" nun sergileyeceği gösteride vatandaşlar, kültürel, sosyal ve sanatsal açıdan bir unutulmaz gece yaşayacak. Bir çok medeniyete ve çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapan Hakkari, bu eşsiz mirasını günümüze kadar taşıyor. Reng-i Hakkari Kültür Sanat Topluluğu, Konya ve Hakkari Valiliği'nin işbirliğinde kentin kültürel, sosyal ve sanatsal zenginliğini 24 Ocak'ta Konya'ya taşıyacak. Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, topluluğun Türkçe ve Kürtçe müzik dinletisi, zeybek, teke ve horon oyunlarının yanı sıra kentin gelenek ve göreneklerinin yansıtılacağı etkinliklerle herkesi kendine hayran bırakacağını söyledi.

reng-i-hakkari”-konya’da--(1).jpg

“KARDEŞLİK BAĞLARIMIZ GÜÇLENECEK”

Hakkari’de görev yaptığı dönemdeki izlenimlerini de aktaran Toprak, Hakkari'de cana yakın, vefalı, duygusal bir insan topluluğunun olduğunu belirterek, "Zorunlu bir memuriyet ya da askerlik olmadığı müddetçe Konya'dan çoğu vatandaşımız Hakkari'ye gitme fırsatı bulmamıştır. Konya ile Hakkari'yi, bu iki güzel şehrimizi bir şekilde buluşturma yolunu düşündük. Bunun da en iyi yolunun Reng-i Hakkari grubunun gelmesiyle olacağı fikrine vardık. Konya, huzur ve barışın temsil edildiği bir kent. Selçuklu Devletine yüzyıllar başkentlik yapmış, gönüller sultanı Hz. Mevlana’nın evrensel mesajlarını dünyaya yaydığı kadim bir şehrimiz. Bu program, bölgelerimiz ve illerimiz arasında birlik, beraberlik ve kardeşliğe, birbirimizi tanımaya vesile olacak ve kardeşlik bağlarımızı daha da güçlendirecek. Ben bu düşüncelerle grubumuzu Konya'ya davet ettim. Onlar da büyük bir memnuniyet ve özlemle davetimizi kabul ettiler. 24 Ocak, Perşembe günü saat 19.00'da Selçuklu Kongre Merkezimizde bir gösteri sergileyecekler ve program ücretsiz olacak. Tüm halkımızı davet ediyorum" dedi. Topluluğun her yöreye ait müzik icra edip, folklor oyunları sergilediğini ifade eden Vali Toprak, aynı zamanda tiyatro gösterilerinin de ilgi çekici olduğunu sözlerine ekledi.

reng-i-hakkari”-konya’da--(4).jpeg

reng-i-hakkari”-konya’da--(7).jpeg

reng-i-hakkari”-konya’da--(8).jpeg