Renault'nun "Sokakta İlk Adımlar" projesi 1,8 milyon çocuğa ulaştı

Renault'nun "Sokakta İlk Adımlar" projesi 1,8 milyon çocuğa ulaştı

İSTANBUL (AA) - Renault'nun yol güvenliği eğitim projesi "Sokakta İlk Adımlar", 1 milyon 789 bin çocuğa ulaştı.Renault'dan yapılan açıklamaya göre,...

İSTANBUL (AA) - Renault'nun yol güvenliği eğitim projesi "Sokakta İlk Adımlar", 1 milyon 789 bin çocuğa ulaştı.

Renault'dan yapılan açıklamaya göre, çocukların trafikteki tehditler ile risklerin farkına varmasını sağlayıp, onlara güvenli davranış alışkanlıkları kazandırmayı amaçlayan yol güvenliği eğitim projesi Sokakta İlk Adımlar 14 yaşında.

Milli Eğitim Bakanlığı, Total Oil Türkiye ve Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği ortaklığıyla yol güvenliği bağlamında en riskli 41 ilde sürdürülen projenin yeni dönem eğitim setleri bütün proje uygulama okullarına dağıtıldı ve eğitimlere başlandı. Proje kapsamında 2015-2016 eğitim sezonu sonu itibarıyla 1 milyon 789 bin öğrenciye eğitim verilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2014 verilerine göre Türkiye'de 1 milyon 199 bin 10 kazanın meydana geldiğini ifade etti.

Ölümlü yaralanmalı kazaların yüzde 75,1'inin yerleşim yeri içinde gerçekleştiğine dikkati çeken Aybar, bu kazalarda 3 bin 524 kişinin hayatını kaybettiğini, 285 bin 59 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Aybar, şunları kaydetti:

"Yapılan bilimsel araştırmalar, yayalar içinde ilköğretim çağındaki çocukların ciddi bir risk grubu oluşturduğunu gösteriyor. Sokakta İlk Adımlar projemiz de bu riski azaltmayı ve çocuklarımıza yollarda daha güvenli davranış alışkanlıkları kazandırmayı amaçlıyor. Hedefimiz projenin ikinci 10 yılının sonunda 5 milyon öğrenciye ulaşmak ve onların bu yaşamsal soruna ilişkin farkındalık kazanmalarını sağlamak. Bu hedefi, birlikte yürüdüğümüz güçlü proje ortaklarımız, okul yöneticileri ve öğretmenlerimizin güçlü desteğiyle gerçekleştireceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı