Renault'dan Formula E'nin Paris ayağında çifte zafer

Renault'dan Formula E'nin Paris ayağında çifte zafer

Renault, Formula E'nin Paris ayağında çifte zafer elde ederek Marka ve Pilotlar Şampiyonu oldu

İSTANBUL (AA) - Renault, Elektrikli Formula'nın (Formula E) Paris ayağında çifte zafer elde ederek Marka ve Pilotlar Şampiyonu oldu

Renault'dan yapılan açıklamaya göre, sıralama turlarında en iyi zamanı yapan Renault e.dams pilotu Seb Buemi, yarış boyunca liderliğini devam ettirdi. Paris ePix'de Seb Buemi altı yarışta beşinci kez zafere koştu. Nico Prost bitiş çizgisini altıncı olarak geçti ama rakibinin ceza alması sonucu yarışı beşinci tamamlamış oldu.

Renault e.dams, kendi evindeki raundu 190 puanla ve yine zaferle sonuçlanan hafta sonunun ardından zirvedeki yerini korudu. Seb Buemi, Sürücüler Şampiyonasında 132 puanla birinci sırada yer alırken Nico Prost 58 puanla üçüncü sırada bulunuyor.

Buemi, yarış sonrası yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bugüne başlarken pole pozisyonunu elde ettiğimde iyi bir yarış çıkarabileceğimi biliyordum. Yarış süresince de zaman zaman beni çok zorlamasına rağmen Jean-Eric'i kontrol altında tuttum. Araç değişikliğinden sonra ise zorlamaya devam etmem gerektiğini biliyordum. Zaten ardından da kaza geçirdi. Sanırım Jose'nin önünde dokuz saniyelik bir avantajım vardı ki o noktada güvenlik aracı geldi. Takımıma gerçekten teşekkür borçluyum çünkü inanılmaz bir iş başardıklarını düşünüyorum. Hep birlikte çok sıkı çalıştılar. Her şey kusursuzca işledi ve dolayısıyla onlar bu zaferi benden daha fazla hak ettiler."

Nico Prost ise sert bir yarış olduğunu ve hiç hata yapmadığını kaydederek, uyguladıkları strateji gereği otomobilleri solladığını ve her iki şampiyonada da iyi puanlar kazandıklarını bildirdi.

Prost, "Bu hem benim için hem de takım için harika bir olay. Eleme konusunda biraz daha çalışmalıyım çünkü kendimizi daha da geliştirebileceğimize inanıyorum. Elemede daha yukarılarda yer alırsak sezonun başından beri yaptıklarımızın çok daha iyisini yapabileceğimizi düşünüyorum. Bugün aldığımız sonuçtan çok memnunum; bu taraftarlarımız için de çok sevindirici." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :