Rektörden öğrencilere "FETÖ" uyarısı

Rektörden öğrencilere "FETÖ" uyarısı

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çelik: "FETÖ gibi sinsi yapılanmalara karşı dikkatli olun"

UŞAK (AA) - Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Türkiye'nin çalışkan gençlere ihtiyacının bulunduğunu, gençlerin ülkenin teminatı ve umudu olduğunu belirterek, "Eleştirel aklı asla ihmal etmeyin, aklınıza ve iradenize başkasının ipotek koymasına izin vermeyin. Sürüleştirilmiş insanlardan olmayın. FETÖ gibi sinsi yapılanmalara karşı dikkatli olun." uyarısında bulundu.

Uşak Üniversitesi 2016-2017 Akademik Açılış Yılı, Bir Eylül Yerleşkesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mustafa Kemalpaşa Amfisi'nde düzenlenen törenle açıldı.

Törende konuşan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Türkiye'de üniversitelerin hızlı bir gelişim içerisinde olduğunu, 10. yılını dolduran Uşak Üniversitesinin de 12 fakülte, 3 enstitü, 3 yüksekokul,11 meslek yüksekokul, 21 araştırma merkezi ve 630'u akademik bin 1160 personel ile 31 bin öğrenciye eğitim verdiğini ifade etti.

Uşak Üniversitesinin kısa sürede pek çok köklü üniversiteyi geride bırakarak eğitim-öğretimde kaliteyi artırdığını dile getiren Rektör Çelik, "Öğrenci merkezli bir üniversiteyiz. 2016 YÖK verilerine göre en çok tercih edilen 24. üniversite, en çok yabancı öğrenci bulunan 7. üniversite olmayı başardık. Fiziki yeterliliklerimizi her yıl artırıyoruz." dedi.

Öğrencilere seslenen Rektör Çelik şöyle devam etti:

"Türkiye 2023-2071 hedeflerine emin adımlarla yürüyor. Çalışkan gençlere çok ihtiyacımız var, sizler ülkemizin teminatısınız, milletimizin sönmeyen umudusunuz. Eleştirel aklı asla ihmal etmeyiniz, aklınıza ve iradenize başkasının ipotek koymasına izin vermeyin. Sürüleştirilmiş insanlardan olmayın. FETÖ gibi sinsi yapılanmalara karşı dikkatli olun. Bizler ülke olarak her 10 yılda bir darbe yaşadık, bir çok kez demokrasiye müdahale ve muhtıralarla karşılaştık, 15 Temmuz bunların hepsinin ötesindeydi. FETÖ, PKK gibi terör örgütlerine karşı dikkatli olun."

AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç da Türkiye'de üniversitelerin son 10 yılda çok önemli gelişim gösterdiğini belirterek, Türkiye'nin her alanda güçlenmeye devam edeceğini ifade etti.

AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay ise birlik beraberlik mesajı vererek Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini, dış güçlerin terör örgütleri ile kargaşa yaratmaya çabaladığını ancak milletin bu oyunlara izin vermeyeceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından akademik yıl açıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :