Rektör Şahin gazeteciler konseyini ziyaret

Rektör Şahin gazeteciler konseyini ziyaret

KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi Rektörü Mustafa Şahin, Konya Basın Konseyini (KBK) ziyaret etti.Şahin, ziyaret sırasında Türkiye'nin sayılı üniversiteleri...

KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi Rektörü Mustafa Şahin, Konya Basın Konseyini (KBK) ziyaret etti.

Şahin, ziyaret sırasında Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasında bulunan Selçuk Üniversitesini bilimsel ve fiziksel olarak daha da ileriye taşıyacaklarını söyledi.

Kente "Konya Teknik Üniversitesini" kurmak istediklerini belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Konya sanayisinin ihtiyacı olan bilimsel alt yapıyı oluşturmak istiyoruz. Konya Organize Sanayi Bölgesinde, Konya Bilim Merkezine yakın bir noktada bulunan 1 milyon metrekarelik sahalı alanın Selçuk Üniversitesine tahsis edilmesini talep ediyoruz. Bu alanda Selçuk Üniversitesi Sanayi Kampüsünün kurulması planlanıyor. Bu kampüs ile yaklaşık 22 bin öğrencisi bulunan Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Teknolojik Fakültesi ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun taşınması söz konusu. Konya Teknik Üniversitesinin kurulması ve adı geçen kampüste bulunan fakülte ve yüksek okullarını bu üniversiteye bağlayacağız. Öte yandan üniversitemizin kendi elektriğini üretmesi için ve otomobil üretimi konusunda da projelerimiz var."

Basın Konseyi Başkanı Mustafa Tatlısu da Konya yerel basını ve KBK olarak Selçuk Üniversitesine her zaman destek olacaklarını belirtti.

Ziyarette, gazeteciler cemiyeti eski başkanlarından Uğur Özteke, Pusula Gazetesi Genel Müdürü Emrullah Nergis, RATEM yönetim kurulu üyesi Nurettin Bay, ile Basın Konseyi Müdürü Yıldız Durak da hazır bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :