Rektör Özçelik’ten, TEKNOFEST’te Başarı Gösteren Takımlara Plaket

Rektör Özçelik’ten, TEKNOFEST’te Başarı Gösteren Takımlara Plaket

Rektör Özçelik’ten, TEKNOFEST’te Başarı Gösteren Takımlara Plaket...

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde, Yüksek ve Alçak İrtifa kategorilerinde, TÜBİTAK Uluslararası İHA yarışması Dört Kanatlı kategoride başarı elde eden takımlara plaket ve teşekkür belgesi verdi.

Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, makamında, Yüksek ve Alçak İrtifa kategorilerinde birincilik elde eden Konya Teknik Üniversitesi Uzay Teknolojileri Topluluğu’na bağlı Selçuk Roket Takımı, TÜBİTAK Uluslararası İHA yarışması Dört Kanatlı kategoride ikincilik başarısı gösteren S-Quad Takımı ve üçüncülük alan S-Air Takımı’nı ağırladı. Programa, Konya Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Selçuk Halkacı, S-Quad Takım Danışmanı Doç. Dr. S. Sinan Gültekin ve S-Air Takım Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Akif Durdu da katıldı.

REKTÖR ÖZÇELİK: “BAŞARILARINIZIN ARTARAK DEVAM EDECEĞİNE İNANIYORUM ”

Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, yaptığı açıklamada, Rektörlük görevine atanmasının ilk haftalarında, üniversite olarak TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nden güzel haberler aldıklarını söyledi. Elde edilen başarının kendisine takdim edilen bir hediye niteliğinde olduğunu ifade eden Prof. Dr. Özçelik, “Güzel bir başlangıç oldu. Anadolu’da, Konya’da bir Mühendislik Fakültesi’nde öğrencilerin bu başarıyı yakalaması çok önemli. Yeni bir üniversiteyiz ama 48 yıllık bir geçmişe sahip Mühendislik Fakültemiz de birikimli, deneyimli hocaları, gelişmiş laboratuarlarıyla gelişime öncülük ediyor. Dolayısıyla bu başarılar da bir yerde kaçınılmaz. Başarılarınızın hem Türkiye’de hem de uluslararası alanda artarak devam edeceğine inanıyorum. Tabi Roketsan yetkililerinin roket takımımıza sahip çıkması gerekir. Kendilerinden, staj konusunda, isteğe bağlı, zorunlu staj gibi konularda roket takımımızın öğrencileriyle mutlaka bir iş birliğine girip onları kendi firmalarında istihdam edip kendi projelerinde çalıştırıp daha iyi işler yapmalarına yardımcı olacaklarına inanıyoruz.” diye konuştu.

REKTÖR ÖZÇELİK: “DİĞER ÜNİVERSİTELERLE İŞ BİRLİĞİ YAPMA GAYRETİNDE OLACAĞIZ”

Prof. Dr. Özçelik, üniversite yönetimi olarak bu tür çalışma ve projelerin imkanlar ölçüsünde her zaman yanında olduklarını belirterek, “Konya Teknik Üniversitesi Rektörlüğü olarak sizin her zaman yanınızda, arkanızda olacağız ama sadece bizim arkanızda olmamız yetmiyor. Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası gibi kuruluşlarımızın, sanayicilerimizin de sizleri desteklemesi gerekiyor. Biz sadece Konya Teknik Üniversitesi olarak yola çıkmayacağız. Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi gibi diğer üniversitelerle birlikte iş birliği yapma gayreti içerisinde de olacağız. Çünkü iş birliklerinden elde edilecek çıktılar sadece Konya Teknik Üniversitesi için değil, ürüne dönüşme noktasında ve ticarileşmesi anlamında hem Konya hem ülkemiz için kazanç olacak. Amacımız iyi işler, iyi ürünler çıkartmak.” ifadelerini kullandı.

Program, Prof. Dr. Özçelik ile Prof. Dr. Halkacı’nın takımlara plaket ve teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.

rektor-ozcelik’ten,-teknofest’te--(7).jpg

rektor-ozcelik’ten,-teknofest’te--(8).jpg