Rektör Özçelik, Down Sendromlu çocuklarla

Rektör Özçelik, Down Sendromlu çocuklarla

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlenen kartondan ev yapma ve boyama etkinliğine katıldı.

Rektörlük bahçesinde Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen etkinliğe Fakülte Dekanı Prof. Dr. Rahmi Erdem, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı. Prof. Dr. Özçelik, yaptığı açıklamada, Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında düzenlenen ev yapma ve boyama etkinliğinde bir araya geldiklerini söyledi. Bu tür etkinliklerin down sendromlu bireylere yönelik farkındalık oluşturması açısından önemli olduğunu belirten Özçelik, şöyle konuştu: “Down sendromlu bireylerin her biri, başarılı olabilecek bir potansiyele sahiptir. Bu kardeşlerimiz +1 kromozom farkıyla hayatını sürdürüyor. Bu yüzden down sendromlu insanları farklılaştırmayan davranışlar göstermemiz ve manevi yönde destekçileri olmamız gerekiyor. Şahsım ve üniversitem adına bu güzel etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

rektor-ozcelik,-down-sendromlu--(1).jpg

ÇAKMAK: TOPLUMUN BU TÜR ETKİNLİKLERE YER VERMESİ LAZIM

KTÜN Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Bilgehan Yılmaz Çakmak da böyle bir etkinliği düzenlemekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu etkinliğin down sendromlu öğrenciler ile üniversite öğrencilerinin kaynaşması ve etkileşimi açısından önemli olduğunu aktaran Çakmak, toplumda bu tür farkındalıkların artması gerektiğine dikkati çekti.

Down sendromlu çocuk annesi Siğnem Vural ise etkinliğin düzenlemesinden dolayı üniversiteye teşekkür etti.

KTÜN Mimarlık ve Tasarım Fakültesinin kendilerini unutmadığını ifade eden Vural, şunları kaydetti: “Down Sendromu Farkındalık Günü için özel çocuklarımıza güzel bir etkinlik düzenlediler. Çocuklarımız unutulmadı. O yüzden biz özel anneler olarak çok mutlu olduk.”

rektor-ozcelik,-down-sendromlu--(3).jpg

rektor-ozcelik,-down-sendromlu--(4).jpg

rektor-ozcelik,-down-sendromlu--(5).jpg

 

Etiketler :