Rektör Özçelik, Birlik’te KTÜN’ü anlattı

Rektör Özçelik, Birlik’te KTÜN’ü anlattı

Rektör Prof. Dr. Özçelik, proje ve araştırma yoğunluklu bir üniversite hedefiyle öğretim üyelerini proje yapmaya özendirdiklerini, öğrencileri ise bu yönde motive ettiklerini söyledi

 

Birlik Vakfı Konya Şubesi'nin Ramazan Programı “Çay Sohbetleri’ne katılan Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, proje ve araştırma yoğunluklu bir üniversite için çalıştıklarını belirtti. Üniversitedeki öğretim üyelerini proje yapmaları için teşvik ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Özçelik, öğrencileri de bu yönde motive ettiklerini söyledi. Konya Teknik Üniversitesi’nin 17 bin 500 öğrencisi bulunduğunu, yüksek lisans ve doktora yapan öğrenci sayısının ise 2 bin 300’e ulaştığını kaydeden Prof. Dr. Özçelik, üniversitenin yeterince tanınmadığını, tanıtım için her türlü eğitim ve faaliyeti gerçekleştirdiklerini, ayrıca liselere de ziyaretler yaparak, rehberlik öğretmenleri ve öğrencileri bilgilendirdiklerini anlattı.

Amaçlarının öğrenci sayısını artırmak değil, nitelikli ve kaliteli eğitim vermek olduğunu dile getiren Prof. Dr. Özçelik, “Biz buna kafa yormaktayız. Gerek öğrencilerimiz, gerek hocalarımız, hem bilimsel, hem de üniversite-sanayi işbirliği çatısı altında sanayiye katkı bağlamında projeler üretecekler. Konya'da 4., bölgede 7. sıradayız. Teknofest ile roket takımımız Türkiye 1.'si oluyorsa, dron takımlarımız 2. 3. sırada yer alıyorsa ve otonom araçlarda sayılı üniversiteler arasında Konya Teknik Üniversitesi öğrencilerimiz 1. oluyorsa demek ki hem öğrencilerimizde, hem hocalarımızda başarı potansiyeli var demektir. Üniversitemizi ve bu başarılarımızı herkese duyurmamız lazım. Konya Teknik Üniversitesi bir Vakıf Üniversitesi değil, bir devlet üniversitesidir. Liselerin rehberlik öğretmenlerine duyurmamız lazım ki, onlar da lise son sınıf öğrencilerini bizim üniversitemize yönlendirebilsinler” dedi.

Özçelik, tanıtım çalışmaları kapsamında Şubat ayında 20-25 kişilik bir grup kurduklarını ve Fen Liseleri, Anadolu Liseleri ile özel liseleri ziyaret ederek okulun tanıtımını yaptıklarını sözlerine ekledi.

Aselsan’ın Konya’da kuracağı fabrikanın Teknik Üniversite için son derece önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Özçelik, “Çünkü iyi bir teorik eğitimle beraber teorik eğitimin uygulanabileceği bir saha imkanı bize doğmaktadır” diye konuştu.

rektor-ozcelik,-birlik’te--(3).jpg