Rektör Mustafa Şahin Seydişehir'i anlattı

Rektör Mustafa Şahin Seydişehir'i anlattı

“Koyunoğlu İkindi Sohbetlerinde”, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, doğduğu toprakları, Seydişehir’i anlattı.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Konya Fikir, Sanat, Kültür Adamları Derneği’nin “Medeniyet Okulu” projesi kapsamında ortaklaşa düzenlediği “Koyunoğlu İkindi Sohbetlerinde”, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, doğduğu toprakları, Seydişehir’i anlattı.

Konya Fikir, Sanat, Kültür Adamları Derneği’nin Koyunoğlu Müzesi ile birlikte gerçekleştirdiği “Konya Konferansları”nın sayısı 107’ye ulaştı; konferansta, Seydişehir üstüne tarihi ve sosyal bilgiler Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Dinç ile Ahmet Çelik tarafından verildi.

 

 

Prof. Dr. Mustafa Şahin’e, Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Kültürel İşler  Daire Başkanı Dr. Mücahit Küçüktığlı yayınladıkları kitapları; Konya Fikir, Sanat, Kültür Adamları Derneği adına “Şükran Belgesi”ni, derneğin 2. Başkanı, Hukuk Danışmanı Fatma Şeref Polat; tarihi Konya Kültür ve Turizm Derneği “Şükran Çiçeği’ni dernek başkanı Seyit Küçükbezirci sundu.

Konya Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Seyit Küçükbezirci, “Şükran Çiçeği” sunum konuşmasında özetle şunları söyledi: “- Gazeteciliğe ilk adımımı attığımda onaltı yaşımdaydım, ilk yazım “Üniversite İstiyoruz” olmuştu. O zamanın kız babaları çocuklarını İstanbul’a Ankara’ya okumaya göndermek istemiyorlardı; yoksul erkek çocukları da imkânsızlıklar yüzünden büyük şehirlere gidemiyordu. Artık, Konya’nın imkânsız çocuklarından binlercesi Selçuk Üniversitesi sayesinde yüksek öğrenimi yapabildi, yapıyor. Selçuk Üniversitesi kızlarımız için, yoksul öğrenciler için ekmeklerine ulaştıran aziz kapı oldu.

Selçuk Üniversitesi benim sevgilim, “ Sevgilim” şimdi kırkiki yaşında. Konya ‘nın öz çocuklarından biri Prof. Dr. Mustafa Şahin’i, rektör seçildiğinde ziyaret etmiştim; “Sevgilim kırkbir yaşına girdi. Onu ve yüzbinden fazla kız/erkek çocuğumuzu Size emanet ediyorum” demiştim; Rektör Şahin de “- Kabul ediyorum emanetinizi” demişti… Seydişehir üstüne konferansı vesile oldu; Prof. Dr. Mustafa Şahin’e “Büyük emaneti” için “Şükran Belgemiz”i sunduk; Şahin’e güveniyoruz”. Haber Merkezi 

fikir,-sanat,-kultur-adamlari--(2)-001.jpgfikir,-sanat,-kultur-adamlari--(3).jpg