Rektör Gökbel'den bayram mesajı

Rektör Gökbel'den bayram mesajı

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. hakkı Gökbel, Kurban Bayramı mesajı yayımladı... İşte Gökbel'in mesajı...

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Kurban Bayrmaı mesajında farklı görüşlere saygı mesajı verdi. Mesajına yeni bir bayrama erişmenin sevincinin yaşandığını işaret ederke başlayan Gökbel, "Aslolan farklı görüşlere sahip olunsa bile herkesin birbirine saygı duyduğu bir atmosferde huzur ve güven duygusu içerisinde yaşayabilmesidir. Zira birlikteliğimizi ve kardeşliğimizi hatırlanan bayramların bize sunduğu bu huzur atmosferi de bunun için en önemli ananelerimizdendir" dedi.

Gökbel'in mesajı şöyle: 

Yardımlaşma, dayanışma, barış, kardeşlik, hoşgörü gibi duyguların en güzel örneklerinin yaşandığı ülkemizde, her türlü zorluğun ve sıkıntının üstesinden gelmeyi başarmış aziz milletimiz, hiç kuşkusuz bir bayram sevincine daha erişmenin mutluluğunu yaşamaktadır.

Hiçbir zaman unutulmamalıdır ki, bayramlar insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygı bağlarını pekiştiren, dargınları barıştıran, dostlukları koruyan, birlik, beraberlik ve bir arada yaşama arzusunu kuvvetlendiren, biz olma bilinicini daha fazla güçlendiren müstesna günlerdir. Bu gerçekten hareketle aslolan, aynı topraklar üzerinde aynı kaderi paylaşan insanların her türlü kederi ve sevinci birlikte üstlenmesi, farklı görüşlere sahip olunsa bile herkesin birbirine saygı duyduğu bir atmosferde huzur ve güven duygusu içerisinde yaşayabilmesidir. Zira birlikteliğimizi ve kardeşliğimizi hatırlanan bayramların bize sunduğu bu huzur atmosferi de bunun için en önemli ananelerimizdendir.

Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramı’nın her türlü afet, kaza ve kederden uzak yaşanmasını dilerken, bu güzel bayram günlerinin ülkemizdeki birlik ve beraberliği artıracağına olan inancımla başta tüm akademik, idari personelimiz ile öğrencilerimiz olmak üzere, tüm şehrimizin ve ulusumuzun kurban bayramını en içten dileklerimle kutlarım.

Etiketler :