Rektör Ak'tan bestekar Yavaşça'ya ziyaret

Rektör Ak'tan bestekar Yavaşça'ya ziyaret

İSTANBUL (AA) - İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Türk müziğinin duayenlerinden bestekar ve üniversitenin İstanbul Tıp Fakültesi...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Türk müziğinin duayenlerinden bestekar ve üniversitenin İstanbul Tıp Fakültesi mezunlarından Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça'yı ziyaret etti.

İÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi de olan Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ziyaret sırasında İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak'a, Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahman Eren, İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Yolcu ve Haliç Üniversitesi Konservatuvar Müdürü Yrd. Doç. Dr. Güldeniz Ekmen eşlik etti.

Ziyarette Prof. Dr. Ak, Yavaşça'ya hediye takdim etti.

- Yavaşça onuruna saygı günü düzenlenecek

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rektör Ak, İÜ'nün çok büyük bir üniversite olduğunu belirterek, "Ancak üniversitemizin büyüklüğü binaları, duvarları ve bahçeleri ile ölçülmüyor. Üniversitemiz çok değerli çınarlara sahip. Üniversitemizin mensubu olan değerler aslında üniversitenin marka değerini ve bu değerin sürekliliğini oluşturuyor. Çalışanlarımız kadar buraya emek sarf eden çok değerli büyüklerimiz var. En değerli mensuplarımızdan biri de Türkiye’de 7’den 70’e herkesin bildiği eserler yapan ünlü bestekar hocamız Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ak, böyle değerli isimlerin genç nesillerle buluşturulmasının da çok önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Hocalarımızın kıymetini daha onlar hayattayken bilip, onları genç nesillerle buluşturmalıyız. İstanbul Üniversitesi olarak bunun farkındayız. Bu sebeple çok değerli mensuplarımız ve hocalarımız onuruna saygı günleri düzenliyoruz. Bu sene de mayıs ayında değerli hocamız Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça onuruna Üniversitemizde bir saygı günü düzenleyeceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :