Rekor sayıda Londralı yoksulluk çekiyor

Rekor sayıda Londralı yoksulluk çekiyor

Rekor sayıda Londralı durgun ücretler ve hızla yükselen kiralar yüzünden yoksulluk çekiyor.

İngiliz Araştırma Kuruluşu Yeni Politika Enstitüsü, Londra Yoksulluk Profilinin son verilerine göre hazırladığı raporu kamuoyu ile paylaştı. Raporda çalışma hayatında olan dört Londralıdan birinin durgun ücretler ve hızla artan kiralar yüzünden yoksulluk çektiği bildirildi. Başkent Londra'da 1.3 milyonu çalışan 2.3 milyon insanın yoksulluk içinde yaşadığı ifade edildi. Londra'da yaşayan yetişkin bir yoksulun vergiler ve konut maliyetleri düştükten sonraki haftalık kazancının 144 pounddan az olduğu, dört kişilik ortalama bir ailenin ise hayatını idame ettirebilmesi için haftada 347 pounddan daha az kazandığı belirtildi.

İngiliz Araştırma Kuruluşu Yeni Politika Enstitüsü'nden Adam Tinson, özel ev sahiplerinden ev kiralayan ailelerin uzun zamandır yüksek kiralar yüzünden sıkıntı çektiğini dile getirirken, hükümet veya hayır kurumları tarafından yoksulları korumak için yapılan sosyal konutlarda yaşayan ailelerin de artık hızlı kira artışı ile karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Landbay emlak şirketine göre ise, dünyadaki en yüksek konut http://indis.iha.com.tr/HaberYazmaliyetlerinin Londra'da bulunuyor ve ortalama kiraların ayda 1 bin 800 pounddan fazla. 

Etiketler :