Rekor için beş parmak yemeği ve at sucuğu hazırlandı

Rekor için beş parmak yemeği ve at sucuğu hazırlandı

Kırgızlar, Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmek için bir araya gelerek beş parmak yemeği ile at sucuğu yapıldı

BİŞKEK (AA) - Kırgızlar, Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmek için bir araya gelerek bin 464 kilogramlık beş parmak yemeği ile 117 metre uzunluğunda at sucuğu hazırladı.

Milli değerleri koruma ve geliştirme konularıyla ilgilenen üç sivil toplum kuruluşunun öncülüğünde düzenlenen rekor denemesinde, Orta Asya'daki göçebe halklara özgü "beş parmak" yemeği ile at sucuğu yapıldı.

Yaklaşık 100 aşçı ve yardımcısının hazırladığı beş parmak yemeğinde ve sucukta 9 atın eti kullanıldı.

Bişkek'te bir alışveriş merkezinin girişinde düzenlenen müzikli etkinlikte, gözlemcilerin eşliğinde beş parmak yemeği ile at sucuğu hazırlandı. Beş parmak yemeğinin ağırlığı ve sucuğun uzunluğu ölçüldükten sonra yemeğin bir bölümü etkinliğe gelenlere ikram edildi.

Yağmur nedeniyle kısa süren etkinlikte beş parmak yemeğinin geriye kalan bölümünün çocuk yuvalarına ve yaşlı bakımevlerine dağıtılacağı belirtildi.

Organizatörlerden Balbak Tulebayev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmek ve ulusal gelenekleri teşvik etmek amacıyla dünyanın en büyük beş parmak yemeğini ve dünyanın en uzun at sucuğunu yaptık." dedi. Guinness Rekorlar Kitabı'na sadece "beş parmak yemeği" ile başvurduklarını anlatan Tulebayev, beş parmak yemeğinde 9 atın etinin kullanıldığını ve yemeğin bin 464 kilogram ağırlığında olduğunu aktardı.

Tulebayev, hazırlanan beş parmak yemeğinin bu zamana kadarkilerin en büyüğü olması sebebiyle rekorlar kitabına gireceklerinden ümitli olduğunu belirterek "Bugünkü etkinlik öncesinde Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurduk ve tüm şartları düzgün bir şekilde yerine getirdik. Kayıt işlemini başarıyla geçtik. Şimdi ise fotoğraf ve görüntüleri göndereceğiz. Guinness Rekorlar Kitabı'na girip girmediğimiz iki hafta içinde belli olacak. İnşallah sertifika alacağız." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :