Rekabet Kurulundan Kiler'in hisse devrine onay

Rekabet Kurulundan Kiler'in hisse devrine onay

Kurul, Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda San. ve Tic. AŞ’nin belirli oranda hissesinin Carrefour Sabancı Tic. Merk. AŞ tarafından devralınması işlemine izin verdi

Rekabet Kurulunca, Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda San. ve Tic. AŞ’nin belirli oranda hissesinin Carrefour Sabancı Tic. Merk. AŞ tarafından devralınması işlemine izin verildi.

Rekabet Kurulunun birleşme ve devralmalara ilişkin 5 kararı, kurumun internet sitesinde yayımlandı.

Buna göre,  Seyhan Hazır Beton Sanayi Madencilik Nakliyat Taşımacılık Pazarlama Ticaret Ltd. Şti’nin kontrolündeki 5 hazır beton tesisinin, Medcem Beton Üretim Pazarlama San. ve Tic. AŞ tarafından devralınması işlemine izin verildi. Söz konusu tesisler, "Adana Büyükdikili,  Yüreğir, Mersin Yenihal/Akdeniz, Yenice ve Fındıkpınarı Tesisleri"nden oluşuyor.

Komet Turizm ve Denizcilik Ticaret ve San. AŞ’nin belirli oranda hissesinin Marmedsa Turkey Denizcilik, Liman ve Lojistik Hizmetleri AŞ tarafından devralınması işlemini uygun bulan Kurul, Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda San. ve Tic. AŞ’nin belirli oranda hissesinin Carrefour Sabancı Tic. Merk. AŞ tarafından devralınması işlemine de izin verilmesini kararlaştırdı.

Kurul ayrıca, GrafTech International Ltd’nin kontrolünün Brookfield Asset Management Inc'nin bağlı şirketi olan BCP IV GrafTech Holdings LP tarafından halka açık ihale teklifi yoluyla devralınması ile Baker Hughes Incorporated’ın Halliburton Company tarafından devralınması işlemlerine de izin verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı