Rekabet Kurulu kararları

Rekabet Kurulu kararları

ANKARA (AA) - Rekabet Kurulunca, Ford Otomotiv Sanayi ve Ticaret ile Otokoç Otomotiv Ticaret ve Sanayi'nin Hafif/Orta Ticari ve Binek Araç Yetkili Servis Sözleşmelerinin...

ANKARA (AA) - Rekabet Kurulunca, Ford Otomotiv Sanayi ve Ticaret ile Otokoç Otomotiv Ticaret ve Sanayi'nin Hafif/Orta Ticari ve Binek Araç Yetkili Servis Sözleşmelerinin grup muafiyetinden yararlandığına karar verildi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan Kurul kararlarına göre, GKN Plc'nin tek kontrolünün Melrose Industries Plc tarafından, UBM Plc'nin tüm hisselerinin ve tek kontrolünün de Informa Plc tarafından devralınmasına onay verildi.

Kurulca, Liberty Seguros de Seguros Y Reseguros SA'nın Liberty Sigorta AŞ'de sahip olduğu belli oranda payların ve oy haklarının Talanx International AG tarafından ve Valinge International AB'nin ortak kontrolünün KIRKBI Invest A/S ve BJELIN Holding AB tarafından devralınması işlemlerine izin verildi.

Blue International Holding BV'nin Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret AŞ'deki A Grubu hisselerini elden çıkarması sonucu Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Akarlılar Ailesi'nin negatif tek kontrolüne geçmesine izin veren Kurul, Actera Grubu tarafından Korsini Ambalaj Endüstrisi Yatırım ve Ticaret AŞ ile iştirakleri üzerinde tek başına kontrolün elde edilmesi işleminin izne tabi olmadığını kararlaştırdı.

Öte yandan Kurul tarafından, Ford Otomotiv Sanayi ve Ticaret ile Otokoç Otomotiv Ticaret ve Sanayi'nin Hafif/Orta Ticari ve Binek Araç Yetkili Servis Sözleşmelerinin grup muafiyetinden yararlandığına karar verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :