Rekabet Kurulu kararları

Rekabet Kurulu kararları

Kalyon Enerji Yatırımları AŞ ile Türkerler İnşaat Turizm Madencilik Enerji Üretim Ticaret ve Sanayi AŞ arasında ortak girişim kurulmasına izin verildi

ANKARA (AA) - Rekabet Kurulu, Kalyon Enerji Yatırımları AŞ ile Türkerler İnşaat Turizm Madencilik Enerji Üretim Ticaret ve Sanayi AŞ arasında, rüzgar enerjisine dayalı elektrik üretimi santrali kurmak, işletmek ve elektrik üretimi ile toptan satışı faaliyetinde bulunmak üzere ortak girişim kurulması işlemine izin verdi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan Kurul kararlarına göre, YEKA şartnamesi ve sözleşmesi gereğince rüzgar enerjisine dayalı elektrik enerjisi üretimi santrali kurmak, işletmek ve elektrik üretimi ile toptan satışı faaliyetinde bulunmak üzere Kalyon Enerji Yatırımları AŞ ile Türkerler İnşaat Turizm Madencilik Enerji Üretim Ticaret ve Sanayi AŞ arasında ortak girişim kurulması işlemine izin verildi. Bu kapsamda Siemens Wind Power Rüzgar Enerjisi AŞ tarafından fabrika ve Ar-Ge merkezinin kurulmasına ve işletilmesine menfi tespit belgesi verilmesi kararlaştırıldı.

QCP Holding B.V'nin Suez Polymers B.V'nin tek kontrolünden LYB Americas Finance Holdings B.V ile Suez Polymers B.V'nin ortak kontrolüne geçmesi işlemi uygun bulundu.

Kurul, Zirve Bilgi Teknolojileri Sanayi Ticaret AŞ'nin tam kontrolünün Mikro Yazılımevi Yaz. Hiz. Bilg. San.Tic. AŞ tarafından devralınması, United Technologies Corporation tarafından Rockwell Collins Inc'in tek kontrolünün devralınması ve Orneo Özel Sağlık Hizmetleri Medikal Ticaret AŞ'nin tek kontrolünün Stryker Corporation tarafından devralınması işlemlerine izin verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :