Rekabet Kurulu kararları

Rekabet Kurulu kararları

Rekabet Kurulunca, Aeroports de Paris SA'nın TAV Yatırım Holding AŞ'de bulunan belli oranda hissesinin, Mustafa Sani Şener'in sahip olacağı kuruluş aşamasındaki bir anonim şirket ve Tepe İnşaat Sanayi AŞ tarafından devralınması işlemine izin verildi

ANKARA (AA) - Rekabet Kurulu tarafından, Aeroports de Paris SA'nın TAV Yatırım Holding AŞ'de bulunan belli oranda hissesinin, Mustafa Sani Şener'in sahip olacağı kuruluş aşamasındaki bir anonim şirket ve Tepe İnşaat Sanayi AŞ tarafından devralınması işlemine izin verdi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan Kurul kararlarına göre, Mobil Oil Türk AŞ ile distribütörler arasında akdedilen Madeni Yağlar Distribütörlük Sözleşmesi'nin ilgili tebliğ kapsamında grup muafiyetinden yararlandığı tespit edildi.

C Bebek Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ paylarının bir kısmının, Burda Bebek Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından devralınması işleminin, izne tabi olmadığı kararlaştırıldı.

Aeroports de Paris SA'nın Tank OWC beta GmbH aracılığıyla TAV Yatırım Holding AŞ'de bulunan belli oranda hissesinin, Mustafa Sani Şener'in sahip olacağı kurulmakta olan bir anonim şirket ve Tepe İnşaat Sanayi AŞ tarafından devralınması işlemine izin verildi.

Secop Beteillingungs GmbH'ye ait Secop Holding GmbH, Secop s.r.o., Secop Compressors Tianjin Co. Ltd. ve Secop Inc.'in hisselerinin, Nidec Corporation'a ait Nidec Europe B.V. ve Nidec Americas Holding Corporation tarafından devralınması işlemi onaylandı.

Icons and Styles Turizm AŞ'nin belli oranda hissesinin, Antur Turizm AŞ ve Gestin Turizm Yatırım İşletmeleri İnşaat ve Ticaret AŞ tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığı kararlaştırıldı.

Wirtgen Group Holding GmbH'ye ait belirli şirketlerin hisselerinin ve Wirtgen Group Holding GmbH'ye ait malvarlıklarının, Deere&Company tarafından devralınması işlemine izin verildi.

Research and Design Institute on Gas Processing Joint Stock Company, Technip France SA ve Linde AG arasında ortak girişim şirketi oluşturulması işlemi uygun bulunurken, Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret AŞ ile Aksel Ecza Deposu Tic. AŞ arasında akdedilen Münhasır İhale Deposu Sözleşmesi'nin, ilgili tebliğinde öngörülen yüzde 40 pazar payı eşiğinin aşılmadığı ürünler bakımından grup muafiyetinden yararlandığına, bu eşiğin aşılması nedeniyle grup muafiyetinden yararlanamayan ürünler bakımından ise sözleşmeye bireysel muafiyet tanınmasına karar verildi.

LVMH-Möet Hennessy Louis Vuitton SE ile Marcolin SpA'nın tam işlevsel bir ortak girişim kurması işlemi ile Giovanni Bozzetto SpA'nın tek kontrolünün, nihai olarak Chequers SA'nın tek kontrolündeki Chem Invest Srl tarafından devralınması işlemine izin verildi.

Donuk Fırıncılık Ürünleri San. ve Tic. AŞ'nin belli oranda hissesinin, Unmaş Unlu Mamüller San. ve Tic. AŞ tarafından devralınması işlemi uygun bulundu.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ'nin hissedarı olduğu Göksu Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm San. ve Tic. AŞ'nin tek kontrolünü devralması işlemine izin verildi.

Kurul tarafından izin verilen bir diğer işlem de Netlog Lojistik Hizmetleri AŞ'nin belli oranda hissesinin Abraaj Investment Management Ltd. tarafından Turklogistics BV vasıtasıyla dolaylı olarak devralınması ve Netlog Lojistik Hizmetleri AŞ ile iştirakleri ve Netlog Dubai General Warehousing LLC üzerinde ortak kontrol kurulması oldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :