Rehin alınan Hizbullah militanları çatışmaların sona ermesini istedi

Rehin alınan Hizbullah militanları çatışmaların sona ermesini istedi

BEYRUT (AA) - Suriye'deki Heyet Tahrir Şam (HTŞ), ellerinde tuttukları Hizbullah örgütüne mensup üç rehineye ilişkin bir video yayınladı. Daha önce...

BEYRUT (AA) - Suriye'deki Heyet Tahrir Şam (HTŞ), ellerinde tuttukları Hizbullah örgütüne mensup üç rehineye ilişkin bir video yayınladı.

Daha önce HTŞ tarafından rehin alınan Hizbullah militanları bugün yayınlanan videoda, Örgütten Arsal ve Kalemun'daki savaşı sonlandırmasını istedi.

Videoda konuşan üç rehine, açık kimliklerini ve Hizbullah üyesi olduklarını itiraf ederek örgüte seslendi.

Aylardır HTŞ tarafından rehin tutulmalarına karşılık kimsenin kendilerini merak etmediğini ve ilgilenmediği ifade eden militanlar, Hizbullah'a seslenerek, Arsal ve Kalemun'daki savaşın sonlanmasını, aksi takdirde idam edileceklerini dile getirdiler.

Lübnan basınında yer alan haberlere göre, Suriye rejimine ait uçakların ve Hizbullah örgütünün topçu birimlerinin bugün düzenlediği saldırılarda Suriyeli mülteci kamplarının hedef alınmasıyla bazı sivillerin hayatını kaybettiği aktarıldı.

- Arsal operasyonu

Hizbullah, Lübnan'ın kuzeydoğusundaki Arsal kırsalı ile Suriye içinde yer alan Kalamun ve Filita hattında Suriye rejiminin hava desteğiyle bölgedeki silahlı gruplardan HTŞ ve Özgür Suriye Ordusu'na karşı Cuma günü operasyon başlatmıştı.

Lübnan Ordusu'nun katılmadığı çatışmalar devam ederken, Hizbullah Arsal'da ilerleme sağladı. Hizbullah'a yakın kaynaklar askeri kayıplar hakkında net rakam vermezken, Heyet Tahrir Şam, çok sayıda Hizbullah militanının öldürüldüğünü iddia ediyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak bölgedeki kamplara sığınan Suriyeli mülteciler ve bölgede yaşayan Lübnanlılar, yerleşim alanları yakınlarına düşen bombalar nedeniyle endişeleniyor.

- Suriye'deki Hizbullah işgali sürüyor

Suriye'deki rejim muhalifleri cephe hatlarındaki Hizbullah militanlarını ilk olarak 2012 sonunda görmeye başladı. Ancak Hizbullah lideri Hasan Nasrallah uzun süre Suriye'deki varlıklarını inkar etti. İlk dönemde Lübnan sınırı yakınındaki Zebedani ve Kalamun ilçeleri ve çevresinde aktif olan örgüt, yaklaşık 6 ay sonra Humus kırsalındaki Kusayr ilçesinde rejime verdiği destekle varlığını duyurdu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :