Rehberlere "Mimar Sinan" eğitimi verilecek

Rehberlere "Mimar Sinan" eğitimi verilecek

İRO üyesi eylemli rehberlere martta verilecek 3 haftalık eğitimle Mimar Sinan'ın İstanbul ve çevresindeki tüm eserlerinin bilgilerinin, rehberlere aktarılması hedefleniyor

İSTANBUL (AA) - Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu'nun (TURİNG) öncülüğünde, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İstanbul Rehberler Odası (İRO) işbirliği, İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle hayata geçirilen "Yeni Bir Turizm Rotası Olarak Büyük Usta Mimar Sinan Projesi" kapsamında, oda üyesi eylemli rehberlere, "Mimar Sinan ve Eserleri Uzmanlaşma Eğitim Programı" isimli eğitim verilecek. 

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, martta 3 hafta süreyle verilecek eğitim, teorik bilginin yanı sıra uygulama gezilerinden oluşuyor. Eğitimle Mimar Sinan'ın İstanbul ve çevresindeki tüm eserleriyle ilgili bilgilerin, yeni turistik güzergahlar kapsamında rehberlere aktarılması hedefleniyor.

Eğitim programına alınacak kişiler, ön kayıtların ardından uzmanlardan oluşan "Ön Değerlendirme ve Seçme Kurulu" tarafından belirlenecek. Devam zorunluluğu bulunan eğitim programının sonunda yapılacak bitirme sınavında başarılı katılımcılara sertifika takdim edilecek.

Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Prof. Dr. Demet Binan, Hayri Fehmi Yılmaz, Prof. Dr. Selçuk Mülayim, Dr. Sinan Genim ve Prof. Dr. Suphi Saatçi de program kapsamında eğitim verecek. 

- "100 turist rehberinin bu alanda uzmanlaşması sağlanacaktır"

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü, TURİNG 1. Başkanvekili ve proje sorumlusu Ahmet Emre Bilgili, İstanbul'da turizm çeşitliliğini arttırmak istediklerini anlattı. 

Bu kapsamda, Mimar Sinan'ın eserlerini ele aldıklarını belirten Bilgili, şu bilgileri verdi:

"Eserlerin, kültür turizmi ürününe dönüşmesi yolunda en önemli adımın, konuya ilgili turist rehberlerinin bu alanda uzmanlaşması olduğunu düşündük. Bu nedenle bu eğitimi vereceğiz. Özenle hazırlanmış eğitim programı sonunda 100 turist rehberinin bu alanda uzmanlaşması sağlanacaktır. Rehberler, Mimar Sinan'ın eserlerinin, sürdürülebilir bir turizm ürünü olmasında etkin rol oynayacaktır."

 

Kaynak:Haber Kaynağı