Rehber Köpekler Derneğinden gönüllülere teşekkür

Rehber Köpekler Derneğinden gönüllülere teşekkür

Görme engelliler için eğitilmiş rehber köpeklerin yetiştirilmesine destek veren gönüllülere sertifika takdim edildi- Dernek Başkanı Tuncer:- "Rehber köpekler eğitimden sonra havlamaz, ısırmaz o yüzden onların görevi sadece görme engellilere iki göz olmak.

İSTANBUL (AA) - Rehber Köpekler Derneğince, görme engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak adına eğitilen rehber köpeklerin yetiştirilmesini destekleyen gönüllülere sertifika verildi.

Derneğin Kadıköy'deki merkezinde düzenlenen törene, köpek eğitmenleri, rehber köpeklerle birlikte yaşamaya başlayacak olan görme engelliler ve yakınları katıldı.

Dernek Başkanı Nurdeniz Tuncer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneği, İngiltere'nin eski Ankara Büyükelçisi Richard Moore'un eşi Maggie Moore ile 2014'te kurduklarını belirtti.

Derneğin Türkiye'nin her yerindeki görme engellilere yönelik ihtiyacı karşılamak amacıyla kurulduğunu aktaran Tuncer, bugünkü etkinliğin evlerini bir yıl gönüllü bakıcı aile olarak rehber köpek adaylarını yetiştirmek üzere açan ailelere teşekkür etmek amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Tuncer, çalışan 3 aktif rehber köpek bulunduğunu, 9 köpeğin de eğitimlerine başlanacağını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu köpekler 5 ay eğitim görecek. Beş ayın sonunda köpeklerimiz engellilerle eşleştirilecekler. Bu konuda eğitmen sayısını da artırmak için çalışmalar yürütüyoruz. Farkındalığın arttırılması gerekiyor. Bu anlamda basın ve toplumun desteği çok önemli. Rehber köpekler eğitimden sonra havlamaz, ısırmaz o yüzden onların görevi sadece görme engellilere iki göz olmak. O adeta bir tekerlekli sandalye gibidir. Hedefimiz daha bağımsız ve sosyal görme engellilerin sayısın arttırmaktır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :