Regaip Kandili ve 23 Nisan kutlama mesajları

Regaip Kandili ve 23 Nisan kutlama mesajları

Regaip Kandili ve 23 Nisan kutlama mesajları

tahir-akyurek-003.jpg

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TAHİR AKYÜREK 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Regaib Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.Akyürek, mesajında, mübarek günlerin tüm dünyada kardeşliğe ve huzura vesile olmasını diledi.  İslam alemi olarak mübarek üç ayların habercisi Regaib Kandili'ne kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Akyürek, içinde Regaib, Miraç, Berat ve Kadir gecelerini bulunduran mübarek üç ayların, İslam dünyası için sevinç, bereket ve mağfiret mevsimi olduğunu ifade etti. Bugünlerin kalpleri birbirine yaklaştıran, dayanışma duygularını artıran, ruh dünyasının aydınlanmasına vesile olan özel günler olduğunu bildiren Akyürek, şunları kaydetti: "Rahmet, mağfiret ve günahlardan kurtuluş olarak andığımız mübarek üç ayların idrakine varalım. Dargınlar varsa barışsın, eşler arasında huzursuzluk varsa giderilsin. Birbirimize sevgiyle, saygıyla yaklaşalım. Çocuklarımızın gönlünü kırmayalım, umutlarını azaltmayalım. Cenab-ı Hak, hepimiz için Recep ve Şaban'ı mübarek kılsın, hayırlısıyla Ramazan-ı Şerif'e ulaştırsın. Bu vesileyle mübarek üç ayların ve Regaib Kandili'nin insanlığın yaşadığı sıkıntıların sona ermesine, tüm dünyada kardeşliğe ve huzura vesile olmasını diliyor, hemşehrilerimizin ve tüm İslam aleminin kandilini tebrik ediyorum."

 

 

mustafa-baloglu[1].jpg

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ MUSTAFA BAL OĞLU

Mübarek 3 ayların habercisi, Recep ayının ilk Cuma gecesi olan Regaib Kandili Allahü Teâlâ’nın müminlere ihsanda bulunduğu, hürmet edenleri affettiği gecedir. Bu gece yapılan dualar kabul olur, ibadetlere sayısız sevaplar verilir. Günahlardan arınmak için sunulan imkân ve fırsatları; Rabbimizin sonsuz rahmet ve mağfiretini bizlere hatırlatan bu gece hepimizin kendini sorguladığı, tövbe ederek kötülüklerden uzaklaştığı bir zamandır.Regaip Kandilimiz aynı zamanda, barışı müjdeleyen dinimizi daha iyi anlamamızı, Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in sevgi, iyilik, hoşgörü, hak ve merhamet yolundan gitmemizi teşvik eden bir zamandır. Adaletin önemini daha iyi kavramamız için bir imkan, kardeşliğin değerini idrak etmemiz için mükemmel bir fırsattır. Üç aylar ve Regaib Kandili, ülkemizde ve İslam coğrafyasında görmek istediğimiz huzur ve barış ortamını yeniden oluşturmak ve manevi değerleri çoğaltmak için çok kıymetli bir vesiledir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın ve İslam aleminin Regaib Kandillerini tebrik ediyorum. Üç ayların gelişiyle birlikte gönüllerimize huzur veren rahmet ve bereket ikliminin devam ederek barış, birlik ve beraberliğe vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

 

fatma-toru-kutlama.jpg

MERAM BELEDİYE BAŞKANI FATMA TORU

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, yarın idrak edeceğimiz Regaib Kandili nedeniyle bir mesaj yayımlayarak tüm İslam aleminin kandilini tebrik etti. Başkan Toru, a23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda da tüm çocukların bayramını kutladı.

Başkan Toru'nun mesajı şöyle:

''İslam alemi olarak faziletli ve bereketli bir zaman diliminin ilk müjdecisi olan Regaib Kandili’ni idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mübarek zaman diliminin ülkemiz ve tüm İslam aleminde sevgi, kardeşlik, birlik ve beraberlik hislerini kuvvetlendirmesini temenni ediyorum. Çok bereketli bir kazanç dönemi olan bu aylar, insanların dayanışması ve yardımlaşması için de büyük önem taşımaktadır. Bu rahmet ve bereket aylarının tüm insanlığın huzur, barış ve hidayetine vesile olması dileklerimle hemşehrilerimizin ve İslam aleminin Regaib kandilini tebrik ediyorum.”

Başkan Toru’nun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımladığı mesaj da şöyle:

“TBMM’nin kuruluş gününün çocuklara bir bayram olarak hediye edilmesi, Cumhuriyetimizin çocukların omuzlarında yükseleceğine olan inancın bir ifadesidir. Çocuklarımız, yarının lider ülkesinde en büyük sermayemizdir. Onları güzel, çağın gereksinimlere uygun bir şekilde yetiştirmek ülke olarak en önemli meselelerimiz arasındadır. Bunu başarabildiğimiz zaman bugünün çocukları, yarının gençleri olarak ülkemizin sadece zenginliği değil, dinamizminin ve değişim potansiyelinin kaynağı olacaklardır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm yavrularımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ederim.” 

 

musa-arat.jpg

AK PARTİ KONYA İL BAŞKANI MUSA ARAT

AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, 3 Aylar’ın başlangıcı ve Regaib Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Konya İl Başkanı Musa Arat, Üç Aylar’ın başlangıcı ve Regaip Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Mesajında, Regaip, Miraç, Berat Kandilleri’ni ve Kadir Gecesi’ni barındıran, Recep, Şaban ve Ramazan aylarını içine alan mübarek üç aylara erişmiş olmanın huzur ve mutluluğunu hep birlikte yaşadığımızı belirten İl Başkanı Musa Arat, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bu günler, Rabbimizin insanlığa sunduğu bereket ve rahmet dolu dönemlerdir. Dayanışma, yardımlaşma, merhamet hislerimizin üst noktaya ulaştığı, insanlığın erdemlerinin ve güzelliklerinin ortaya çıktığı aylardır. Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu ayları Rabbimize yaklaşmak için ibadet ve tövbeyle değerlendirirken, birbirimizle yakınlaşmak, kardeşliğimizi pekiştirmek, aramızdaki anlaşmazlıkları kardeşlik potası içinde eritmek için de bir fırsat olarak görmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle bütün İslam aleminin ve Konyalı hemşehrilerimizin Üç Ayları’nı ve Perşembe gecesi idrak edeceğimiz Regaip Kandili’ni tebrik eder; bu mübarek günlerin İslam aleminin ve milletimizin birlik, beraberliğine, barış ve huzuruna vesile olmasını temenni ederim.” 

 

255801.jpg

KTO BAŞKANI SELÇUK ÖZTÜRK

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 95. yıldönümü ve “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Öztürk’ün mesajı şöyle:

“Milli iradenin hayata geçirildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 95. yıldönümünü birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir gururla kutluyoruz. TBMM’nin kuruluşu milli egemenliğe dayalı yeni Türk devletinin resmi olarak tüm dünyaya duyurulması açısından önemlidir. TBMM, 95 yıl önce olduğu gibi bugün de milli bağımsızlığımızın, devletimizin ülkesi ve milleti ile birlik ve beraberliğinin, demokrasimizin ve geleceğimizin teminatıdır.

Türk çocuklarına armağan olan bu bayram, aynı zamanda dünya çocukları arasında sevgi ve dostluk bağlarının güçlendirilmesine ve gelecekte tüm insanların barış içinde yaşamalarına vesile olacaktır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ayrıca, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Dünya üzerinde çocuk bayramı kutlayan tek ülke olan Türkiye’nin tarihinde insan sevgisini ve kardeşliği hayat felsefesi haline getirdiğinin örneklerinden biridir.

Bu duygular içerisinde başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve TBMM’nin kuruluşunda emeği geçen dava arkadaşlarını rahmetle anıyor, en değerli varlığımız çocuklarımızın bayramını kutluyor bu vesile ile tüm dünya çocuklarına sağlık, mutluluk, barış ve kardeşlik diliyorum.”

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, manevi mevsimin başlangıcı olan Regaib Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Mehmet Hançerli mesajında “Allah (c.c) katında zamanların değerleri birbirine eşittir. Ancak öyle zamanlar vardır ki o zamanlarda öyle hadiseler olur ki, o vakte diğer zaman dilimlerinden daha üstün bir değer kazandırır. Regâib Gecesi'de bu müstesna zamanlardan biridir. Bu gece, yalvarış ve yakarışların Yüce Mevla'ya sunulduğu ve O'nun rahmetinden af istenildiği umut, huzur ve müjde gecesidir. İdrak ettiğimiz mübarek Regaib Gecesi vesilesiyle, ruhumuzu karartan kötü duygu ve düşünceleri kalplerimizden atalım. İbadetin zevkinden bizi mahrum eden nefsin kötü arzularını frenleyelim. Gönül dünyamızı bulandıran haset, kin, düşmanlık gibi kötü duygulardan temizleyelim.” dedi.

 Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; Gönüllerimizi aydınlatan Üç Aylara ve mübarek geceler zincirinin ilk halkası olan Regaib Gecesi'ne kavuşmanın heyecanı ve kıvancı içindeyiz. Bu sebeple İslamı aleminin, üç aylar ve Regaib Gecesi'ni tebrik eder hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak''tan niyaz ederim.

 ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Mehmet Hançerli mesajında “Olağanüstü şartlarda oluşan ve Kurtuluş Savaşımızın mucizevi mücadelesine yön veren kararların alındığı çatı olan TBMM’ nin kuruluş gününü çocuklara adayan Büyük Önder Atatürk, vatanımızın bağımsızlığı uğruna verilen kutsal mücadelenin nesilden nesile aktarılması suretiyle sürekli hafızalarda tutulmasının önemine vurgu yapmıştır. Tüm dünya çocuklarının katılımıyla kutlanılan ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ nın gelecekte ulusları yönetecek ve yönlendirecek olan nesilleri ortak bir coşku etrafında bir araya getirmesi münasebetiyle dünya barışına da katkısı yadsınamaz. Sevgili çocuklarımızın sorumluluklarının bilincinde, ülkesini ve milletini seven, ufku geniş, büyük düşünen bir nesil olarak yetiştiklerini gördükçe, geleceğe daha da güvenle bakıyoruz. İnanıyoruz ki ülkemiz, çocuklarımızla daha müreffeh yarınlara ulaşacaktır.” dedi. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; Mili iradenin kalbinin attığı yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 95. yılını  ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı canı gönülden kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, vatan uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyorum.

 

259308.jpg

KARATAY BELEDİYE BAŞKANI MEHMET HANÇERLİ

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, manevi mevsimin başlangıcı olan Regaib Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Mehmet Hançerli mesajında “Allah (c.c) katında zamanların değerleri birbirine eşittir. Ancak öyle zamanlar vardır ki o zamanlarda öyle hadiseler olur ki, o vakte diğer zaman dilimlerinden daha üstün bir değer kazandırır. Regâib Gecesi'de bu müstesna zamanlardan biridir. Bu gece, yalvarış ve yakarışların Yüce Mevla'ya sunulduğu ve O'nun rahmetinden af istenildiği umut, huzur ve müjde gecesidir. İdrak ettiğimiz mübarek Regaib Gecesi vesilesiyle, ruhumuzu karartan kötü duygu ve düşünceleri kalplerimizden atalım. İbadetin zevkinden bizi mahrum eden nefsin kötü arzularını frenleyelim. Gönül dünyamızı bulandıran haset, kin, düşmanlık gibi kötü duygulardan temizleyelim.” dedi.

 Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; Gönüllerimizi aydınlatan Üç Aylara ve mübarek geceler zincirinin ilk halkası olan Regaib Gecesi'ne kavuşmanın heyecanı ve kıvancı içindeyiz. Bu sebeple İslamı aleminin, üç aylar ve Regaib Gecesi'ni tebrik eder hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak''tan niyaz ederim.

 ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Mehmet Hançerli mesajında “Olağanüstü şartlarda oluşan ve Kurtuluş Savaşımızın mucizevi mücadelesine yön veren kararların alındığı çatı olan TBMM’ nin kuruluş gününü çocuklara adayan Büyük Önder Atatürk, vatanımızın bağımsızlığı uğruna verilen kutsal mücadelenin nesilden nesile aktarılması suretiyle sürekli hafızalarda tutulmasının önemine vurgu yapmıştır. Tüm dünya çocuklarının katılımıyla kutlanılan ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ nın gelecekte ulusları yönetecek ve yönlendirecek olan nesilleri ortak bir coşku etrafında bir araya getirmesi münasebetiyle dünya barışına da katkısı yadsınamaz. Sevgili çocuklarımızın sorumluluklarının bilincinde, ülkesini ve milletini seven, ufku geniş, büyük düşünen bir nesil olarak yetiştiklerini gördükçe, geleceğe daha da güvenle bakıyoruz. İnanıyoruz ki ülkemiz, çocuklarımızla daha müreffeh yarınlara ulaşacaktır.” dedi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; Mili iradenin kalbinin attığı yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 95. yılını  ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı canı gönülden kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, vatan uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyorum."

 

konesob.jpg

KONESOB BAŞKANI ALİ OSMAN KARAMERCAN

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, milli egemenliğin ülkemiz için vazgeçilmez bir yönetim biçimi olduğunu belirterek, “Bu gerçekle büyüyen, bilgiyle donanmış çocuklarımız geleceğimiz için en büyük güvencemizdir. Egemenliğimizin ve aydınlık yarınlarımızın en büyük teminatı da çocuklarımızdır” dedi.

KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 95. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’yla ilgili bir kutlama mesajı yayınladı.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Başkan Ali Osman Karamercan mesajında şu görüşlere yer verdi: “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı her zaman olduğu gibi büyük bir sevinç ve gururla kutluyoruz. Ulusal egemenliğimizin simgesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, TBMM'nin açılış gününün çocuklar için bayram olmasını isterken çok önemli mesajlar vermiştir. Geleceğimiz şüphesiz, çocuklarımızın ellerinde şekillenecek. O bakımdan bugün çocuklar arasında ulusal ve uluslararası çapta kurulacak dostluk ve kardeşlik köprüleri, yarının huzurlu ve aydınlık dünyasının da temeli olacak. Hepimiz inanıyoruz ki yeryüzündeki en çağdaş yönetim milletin egemenliğine dayanan yönetimdir. Gücünü milletten almayan hiçbir yönetim günümüz dünyası için uygar diyemeyiz. Tüm esnaf ve sanatkârlarımız adına Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 95. yıldönümü ve Cumhuriyetimizin kurulması yolunda hayatlarını ortaya koyan Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını bir kez daha şükran ve minnet duygularımızla anıyor, milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı can-ı gönülden kutluyorum.”

gokbel-mesaj.jpg

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. HAKKI GÖKBEL

Cumhuriyetimizin ve milli bağımsızlığımızın temel taşı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 95’inci kuruluş yıldönümünde ‘Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Hiç kuşkusuz Türkiye için yeni bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920 tarihi, bütün bir dünyaya karşı ayağa kalkan Türk halkının, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni meydana getirme hususundaki azminin en güzel örneklerinden biridir. Hiç şüphesiz Büyük Önder Atatürk’ün bu günü insanlığın ortak umudu olan çocuklarımıza armağan etmesi oldukça anlamlıdır. Çünkü çocuklarını sağlıklı ve bilgili yetiştirmeyen uluslar, temeli çürük binalar gibi çabuk yıkılmaya mahkûmdurlar. Bugün insanlığın ortak hayali savaş, baskı ve şiddetten arındırılmış, barış ve huzur dolu bir dünyada yaşamaktır. Bu dünyayı yüreklerindeki sevgi tomurcukları ile yeşertecek olan çocuklarımızın her türlü olumsuzluktan uzak, sevgi ve güven dolu bir ortamda yetiştirilmesi noktasında hepimize düşen sorumluluğun bilinci ile tüm dünya çocuklarının ve ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en kalbi duygularımla kutlarım.

 

240055[1].jpg

NEÜ REKTÖRÜ PROF. DR. MUZAFFER ŞEKER

Rektör Şeker 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Kutladı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü (NEÜ) Prof. Dr. Muzaffer Şeker 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili bir kutlama mesajı yayımladı.

Şeker mesajında: “Osmanlı'nın son dönemindeki mecburiyet şeklinde yaşanan savaşlar dönemi bütüncül olarak Kurtuluş Savaşı'dır. Çanakkale Savaşı da bu savaşların içerisinde en önemli kırılma noktasıdır. Bu yüzden Çanakkale Savaşı Zaferinin 100. yıl dönümü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı daha anlamlı hale getirdi. Bu yıl; aziz vatanımızı işgal ederek; medeniyetimize, değerlerimize ve istiklalimize kast etmiş istilacı devletler karşısında yürütülen Kurtuluş Savaşı’nı yöneterek zafer kazanan birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 95. yılındayız. Kurucu bir iktidar olarak yeni bir anayasa hazırlayıp, yeni bir devlet kuran Türkiye Büyük Millet Meclisi; askeri, siyasi ve hukuki olarak pek çok görevi üstlenmiş nadir meclislerden bir tanesidir. Ayrıca böylesi önemli görevler üstlenen bir meclisinin açılış günü olan 23 Nisan tarihi de; tüm dünya çocuklarına bayram olarak hediye edilen tek çocuk bayramıdır.

Kurtuluş Savaşı’nı kazanan ecdadın torunları sevgili çocuklarımız da, yurdumuzda ve tüm dünyada barış, huzur ve adaletin tesis edilmesi için gereken donanım ve birikime sahip olarak, atalarından aldıkları kutsal değerleri sonraki nesillere aktaracaklardır. Bu vesile ile başta Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ilk Cumhurbaşkanı olarak seçilmiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve diğer birinci meclis üyeleri olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nda şehit düşmüş tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor; tüm dünya çocuklarının ve milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyorum.” dedi.

 

ribat-kutlama.jpg

RİBAT EĞİTİM VAKFI

Ribat Eğitim Vakfı Adına Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük Regaib Kandili nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Muzaffer Büyük'ün kutlama mesajı şöyle: 

"Mübarek 3 ayların manevi sofrasına ve bereket iklimine açılan bir kapı olan Regaip kandiline erişmenin mutluluk ve heyecanı içindeyiz. Regaip kandili, başta mübarek Ramazan olmak üzere 3 aylarında müjdecisidir. Elbette bir Müslüman olarak İslam Coğrafyasının içindeki bulunduğu hali gördüğümüzde içimizde bir hüzün ve gönlümüzde derin bir kırgınlık oluşmaktadır.Suriye bu senede 3 aylara savaşın, bombaların, kanın, nefretin gözyaşının gölgesinde girmiştir.  Gazze hala bir savaş tarlasıdır.  mKudüs hala esirdir. Mısır'da yaşanan süreç ise izahı mümkün olmayan bir trajediye dönüşmüş, hepimizi tasalı bir bekleyişe sevk etmiştir.Irak, Yemen, Libya kan gölüdür. Her gün onlarca Müslüman'ı başka bir Müslüman öldürmektedir.Bunlarla birlikte Bangladeş gibi ülkelerdeki idamlar da yine kaygı ile takip ettiğimiz diğer vahim gelişmelerdendir.Doğu Türkistan, Moro gibi bölgelerde zulümler yine durmamış, kardeşlerimiz tehditlerin, acımasız saldırıların gölgesinde 3 aylara başlamışlardır.

Avrupa'da, Amerika'da, Asya'da, Afrika'da Müslümanlara karşı saldırı, nefret suçları günden güne artmaktadır.

Bütün bu gelişmelerin üzerine elbette neşeyle, coşkuyla bu yılda Müslümanlar 3 aylara başlayamamaktadırlar ve bu derin acılarla Regaib Kandilimizi bugün idrak edeceğiz.Ama biliyoruz ki, dünyadan da, dünyanın bütün zalimlerinden de daha büyük Allah vardı ve Müslümanlar işte bu inancın oluşturduğu huzur atmosferinde ahir zamanın en acımasız çağlarında da 3 ayları inanç ve sadakatle, şükürle idrak edeceklerdir.Dualarla, üç aylara başlıyoruz, Regaib Kandilimizi de dualarla idrak etmeyi diliyoruz.İnsanlarımızın, Yaradan’a daha derin bir şükür imkanı bulacağı bu özel gecede, muhabbetin, sohbetin, kaynaşmanın artmasını temenni ediyorum.Bu çerçevede Ribat Eğitim Vakfımızda çeşitli etkinlikler tertip etmektedir. 3 aylar boyunca da vakfımızın etkinlikleri devam edecektir.  Bütün İslam aleminin Regaip kandilini mübarek olmasını diliyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere, 3 aylara kavuşmayı, İslam alemi başta olmak üzere insanlığın barış ve huzur içinde olmasını, yüce Allah’tan niyaz ediyorum."

 

lokman-hekim.jpg

 

LOKMAN HEKİM ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Lokman Hekim Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Osman Kabalak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 95. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’yla ilgili bir kutlama mesajı yayınlayarak, “Kurtuluş mücadelesinin ardından Büyük Millet Meclisi’nin açılış günü olan 23 Nisan 1920 tarihi, bağımsız Türk Devleti’nin demokrasiye geçiş günüdür. Büyük Kumandan Mustafa Kemal Atatürk aynı zamanda bu günü, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilan ederek çocuklarımıza hediye ettiği içinde ayrı bir önem taşımaktadır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, çağın gereklerine uygun olarak kendilerini yetiştirip, ülkemizi gelişmiş ülkeler seviyesine çıkaracaklarına, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve Cumhuriyetimize ilelebet sahip çıkacaklarına inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlar, tüm çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza sağlık ve esenlikler dilerim” dedi.

untitled-2-copy-036.jpg

KAMU-SEN

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Atila Ayhan, 23 Nisan Çoçuk bayramı ve Regaip kandili münasebetiyle birer kutlama mesajı yayınladı.

Kamu-Sean İl Temsilcisi Ayhan, 23 Nisan kutlama mesajında şu sözlere yer verdi. “ Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı günü bayram olarak çocuklara armağan etmesi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizin mimarı siz çocuklarımıza verdiği değerin göstergesidir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyadaki çeşitli ülke çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır. Tarihin seyrini değiştiren Yüce Türk milletinin mensubu olmanın verdiği gurur ve güvenle, sayısız şehidimizin canları pahasına kurduğu Devletimizin ve Cumhuriyet'in korunması ve yaşatılması, ülkemizin her alanda layık olduğu medeniyet seviyesine ulaşması çabalarına öncülük edeceğinize inancımız sonsuzdur. Çocuklarımızın, çağın tüm ürünlerinden yararlanarak en iyi biçimde yetişmesi amacıyla gösterilen çabalar, aydınlık yarınlar olarak milletimize dönecektir. Esareti kabullenmeyen, özgürlüğü ve bağımsızlığı hayatının temel dinamiği olarak kabul eden Türk milletinin geleceği çocuklarımız; yarının gençleri ve büyükleri olarak, binlerce yıllık kadim kültürümüzden alacağınız güç, milletimizin güveni ve büyüklerimizin desteği ile her zaman başarılı olacağınıza yürekten inanıyoruz. Sizleri çok seviyor ve sizlere güveniyoruz.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, tüm çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza sağlık ve esenlikler diliyorum

Regaip Kandilinizi kutlu olsun

Rahmet, mağfiret ve manevi ikramların bol bol tecelli ettiği Fazilet ve Bereket mevsimi olan Milletimizce üç aylar olarak bilinen Recep, Şaban ve Ramazan aylarının birincisi mübarek Recep ayına ulaşarak manevi atmosferine girmiş bulunmaktayız. Pazartesi günü başlayan Recep ayının Perşembe’yi Cuma`ya bağlayan gecesi Regaip Kandil’idir. Tüm Müslümanların regaip kandilini kutluyoruz”dedi.

smmo-002.jpg

KONYA SMMMO BAŞKANI İSMAİL  TURAN

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı İsmail Turan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve mübarek Regaip Kandili nedeniyle mesaj yayımladı.   

Milletimizin en değerli varlığı çocuklarımız, birlik ve beraberliğin, sevgi ve saygının temsilcileri, aydınlık geleceğimizin güvencesidir" diyen Turan mesajında şunları kaydetti: “Ülkemizin geleceği, milletimizin en değerli varlığı çocuklarımız, ülke olarak birlik ve beraberliğimizin, sevgi ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın en büyük güvencesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı günü bayram olarak çocuklara hediye etmesi, çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en anlamlı göstergesidir. Geleceğimizi ve bu güzel vatanımızı, yarınlarımız olan çocuklarımıza emanet edeceğiz. Cumhuriyetimizin temel kurumlarından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ülkemiz ve dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın bir kez daha büyük coşkuyla kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Bu vesileyle, milletimizin ve tüm Konyalı hemşerilerimin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, geleceğimizin güvencesi çocuklarımızı gözlerinden öpüyorum”

İSMAİL TURAN’IN KANDİL MESAJI

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı İsmail Turan, ayrıca tüm İslam Âleminin Regaip Kandilini kutladı. Kandillerin insanların kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını artıran, ruh dünyalarının aydınlanmasına vesile olan çok özel geceler olduğunu belirten Başkan Turan, "İslam dininde mübarek sayılan Üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandil’inin de bu anlamda, toplum hayatımızda çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri vardır. Bu düşüncelerle başta meslektaşlarım olmak üzere Konyalı hemşerilerimin ve tüm İslam âleminin kandilini kutlarım" dedi.

 

selcuklu-001.jpg

AK PARTİ SELÇUKLU İLÇE BAŞKANI MUSTAFA HAKAN ÖZER

AK Parti Selçuklu ilçe başkanı Mustafa Hakan Özer, Üç ayların başlangıcı,Regaib kandili ve 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Başkan Özer, '' Kutlu Doğum Haftasının da kutlandığı bu günlerde mübarek üç aylara kavuşmanın sevinç, huzur ve mutluluğunun yaşandığını belirtti.Allah’ın rızasını kazanmak amacıyla üç aylar olarak bilinen kutlu zaman diliminde manevi coşkunun daha yoğun yaşandığını,Mübarek ayların ilk perşembe gecesinin Regaib kandili olarak kutlandığını,bu kutlu gecede İnsanlığın ortak yuvası olan Dünya'nın bir çok coğrafyasında yaşanan zulüm ve haksızlık karşısında verilen mücadeleye,Müslümanların duaları ile katılmasının gerektiğini söyleyen başkan Özer,Ömür muhasebesinin yapıldığı, rahmet ve arınma gecesi olan Regaib kandili hemşehrilerimize ve tüm İslam alemine mübarek olsun'' dedi.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı Dünya'da benzeri olmayan,geleceğimizin güvencesi  çocuklarımızın da bayramıdır. ülkemizin sorumluluğunu devredeceğimiz çocuklarımızın millî ve manevi değerlerimizin bilincinde olmaları ve sahiplenmeleri en büyük arzumuzdur. Gazi Mustafa Kemal ve istiklal mücadelemizin cesur ve fedakâr üyelerini rahmet ve minnetle anıyor, Bu anlamlı günde yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın ve aziz milletimizin bayramlarını en samimi duygularla kutluyorum.”dedi.

konurer.jpg

AK PARTİ SEYDİŞEHİR İLÇE BAŞKANI MUSTAFA KONURER

Ak Parti Seydişehir İlçe Başkanı Mustafa Konurer Regaib Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

İlçe Başkan Konurer yayınladığı kutlama mesajında şunları söyledi: “Bolluk, bereket, fazilet anlamına gelen ve üç ayların ilk kandil gecesi olan Regaib Kandili Cenab-ı Allah'ın (c.c)  kullarına lütuflarını bol bol verdiği mübarek bir gecedir. Bu gece biz kulların affedilmek adına yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya sunacağı ve O'nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir. Semanın kapılarının sonuna kadar açılıp rahmetin sağanak sağanak yağdığı, avuçların alêmlerin yaratıcısına açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalplerimizi okşadığı Regaib Kandili gecesinin tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Seydişehirli hemşerilerimin ve tüm İslam alêminin Regaib Kandillerini kutlar, aileleriyle birlikte sağlık ve huzur, mutluluk içerisinde daha nice kandillere erişmelerini yüce Allah’tan (c.c) niyaz ederim.”