Regaip Kandili

Regaip Kandili

KARAMAN (AA) - Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve Karaman Zi̇raat Odası Başkanı Recep Muğlu üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandili nedeniyle...

KARAMAN (AA) - Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve Karaman Zi̇raat Odası Başkanı Recep Muğlu üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandili nedeniyle birer mesaj yayımladı.

- Belediye Başkanı Çalışkan'ın mesajı

Başkan Çalışkan, Regaip Kandili ile başlayıp Kadir Gecesi ile sona eren üç ayların, Müslümanlar için manevi bir hasat mevsimi olduğunu belirtti.

Müslümanlar için rahmet, bereket ve mağfiret ayları olan üç aylara kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden çalışkan, şunları kaydetti:

"Müslümanlar arasında yardımlaşma, dayanışma ve iyilik duygularının artarak yoğunlaştığı kandil gecelerinde; sevgi, hoşgörü, kardeşlik, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesini diliyorum.

Bu özel gecelerin, gönüllerimize huzur, insanlığa barış ve dünyaya adalet getirmesini diliyorum. İslam coğrafyasında yaşanan acı, hüzün ve gözyaşının bu kutsal günler vesilesiyle son bulmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyor, Üç Aylar ve Regaip Kandilinin ülkemize, milletimize, Karaman'ımıza ve Türk-İslam alemine bolluk, bereket, huzur, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum."

- Ziraat Odası Başkanı Muğlu'nun mesajı

Mesajında Üç aylar olarak nitelendirilen Recep Muğlu, recep, şaban ve ramazan aylarının kalplerin manevi doyuma ulaştığı mübarek aylar olduğunu belirtti.

Kandillerin, Müslümanlar olarak Allah’ın rahmet, bereket ve mağfiretine olan arzumuzu en üst noktaya taşıdığımız ve huzur bulduğumuz müstesna zaman dilimleridir diyen Muğlu şunlara yer verdi:

"Bu mübarek gün ve geceler iyi değerlendirebildiğimiz, güzel amel ve davranışlarla içini doldurabildiğimiz, yanlışlarımızın farkına varıp doğruya, güzele, iyiye yönelebildiğimiz ölçüde, bizim için huzurlu, kazançlı ve bereketli zaman dilimlerine dönüşecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Karamanlı hemşehrilerimin değerli çiftçilerimizin ve aziz milletimizin Regaip Kandil’ini tebrik ediyor, yüce milletimizin birlik, dirlik ve beraberliğine vesile olmasını, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzurun almasını, yapacağımız ibadet ve duaların kabul olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :