Refiye Yılmaz'ın tedavi süreci

Refiye Yılmaz'ın tedavi süreci

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Akbulut:

TEKİRDAĞ (AA) -  Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut, ABD'deki tedavisinin ardından Tekirdağ'a dönen Refiye Yılmaz'ın, genel durumunun iyi olduğunu söyledi.

Akbulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Gardner Sendromu" hastası Yılmaz'ın 14 Nisan 2013'te Sağlık Bakanlığı tarafından tedavi için ABD'deki Miami Jackson Memorial Hastanesine gönderildiğini ve aynı yıl ağustosta gerçekleştirilen çoklu organ nakli ameliyatında, karaciğer, pankreas, ince ve kalın bağırsağının parçalar halinde değiştiğini anımsattı.

Yılmaz'ın, yoğun ameliyatlar nedeniyle, mart ayında motivasyon için doktorlarının izniyle Tekirdağ'daki ailesinin yanına geldiğini ve evde 3 hafta kaldığını, daha sonra tedavisinin devamı için ABD'ye döndüğünü belirten Akbulut, şöyle konuştu:

"Enfeksiyon riskinden dolayı pek medyaya çıkmasına izin vermedik. Kızımız tekrar ABD'ye döndü. Orada daha önceki ameliyatlarından kalıntı olan mide çıkısından birkaç tane polipin nedeniyle ameliyat yapıldı. Bu tedavinin ardından Yılmaz, ailesiyle Tekirdağ'a geldi. Allah'a hamdolsun genel durumu iyi ancak kullandığı ilaçlardan dolayı vücut savunması biraz düşük. Biraz moralini toplayacak."

Kaynak:Haber Kaynağı