"Referandumun 1. Yıl Dönümünde Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi" konferansı

"Referandumun 1. Yıl Dönümünde Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi" konferansı

KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde "16 Nisan 2017 Referandumunun 1. Yıl Dönümünde Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi" konulu konferans düzenlendi.Selçuk...

KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde "16 Nisan 2017 Referandumunun 1. Yıl Dönümünde Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi" konulu konferans düzenlendi.

Selçuk Üniversitesi (SÜ), Beyşehir Kaymakamlığı ve Beyşehir Belediyesi tarafından Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi'nde ortaklaşa gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katılan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanları Mustafa Akış, Gülay Samancı ve Ayşe Türkmenoğlu ile Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Murat Atçıl, referandumun birinci yıl dönümünde Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemini anlattı.

Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, 6771 sayılı Anayasa değişikliğine neden ihtiyaç hissedildiğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kaymakam Özdemir, konferansta Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na değişiklik getiren 6771 sayılı kanunun, 16 Nisan’da ve Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonrasında gidilecek değişikliklerin Türk kamu yönetimine ve Türk toplumuna olan etkisini konuşmak için bir araya geldiklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış ise, geçen yıl aynı tarihte Beyşehir'de katıldıkları konferansta da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini en ince ayrıntılarına kadar anlattıklarını belirtti.

"Türkiye’ye neler getirdiğini, hangi faydaları olacağını dilimiz döndüğünce anlatmaya gayret ettik." diyen Akış, "Sizler de teveccüh gösterdiniz ve milletimizin ‘evet’ oylarıyla Türkiye’nin hükümet sistemi, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi yürürlüğe girdi. Bir kısım hükümleri şu an çalışıyor, bir kısım hükümleri ise 2019 seçimlerinden sonra yürürlüğe girecek." diye konuştu.

SÜ Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Atçıl da sunumunda anayasa değişikliğine neden gidildi ve anayasa değişikliklerinin temel eğilimleri neler konusunu ele aldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :