Referandum çalışması yapan AK Partililere saldırı

Referandum çalışması yapan AK Partililere saldırı

Küçükçekmece'de, halk oylaması için çalışma yürüten AK Partililere saldırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı - Amatör kamera tarafından kaydedilen görüntülerde, gruptakilerin AK Partililere hakaret ettiği, arbede yaşandığı ve daha

İSTANBUL (AA) - Küçükçekmece'de, 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması için çalışma yapan AK Partililere saldırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan 3 şüpheli serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, halk oylaması için çalışma yapmak isteyen AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanlığı üyeleri, 25 Mart'ta gittikleri Mehmet Akif Mahallesi Kemalpaşa Caddesi üzerinde, "Size burada propaganda yaptırmayacağız." diyen bir grubun saldırısına uğradı.

Parti üyelerine hakaret eden ve tehditler savuran kişiler, olay yerine gelen polis ekiplerine karşı koymaya çalıştı. Yaşanan arbedenin ardından, 3 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edilen şüpheliler, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Amatör kamera tarafından görüntülenen olayda, gruptakilerin AK Partililere referandum çalışmasına izin vermeyeceklerini söyleyip hakaret ettikleri, arbede yaşanması ve karşı koydukları polis ekiplerince gözaltına alındığı görülüyor.

- AK Partili genç de darbedildi

Olaydan bir gün sonra, serbest bırakılan şüphelilerin arkadaşları olduğu belirlenen 3 kişinin de AK Partili Eren G'yi alıkoymak istediği, kaçmaya çalışan genci sığındığı iş yerinde darbettiği belirtildi.

Yaralanan Eren G'nin tedavisinin ardından taburcu edildiği ve kendisini alıkoymak isteyenlerden şikayetçi olduğu öğrenildi.

Bu arada, Eren G'nin alıkonulmaya çalışılması, şüphelilerle bir süre yürümesi, kaçmaya çalışması ve bir iş yerine girmesi güvenlik kameralarınca görüntülendi.

AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkan Yardımcısı avukat Mehmet Öğcü yaptığı açıklamada, iki olayın da bağlantılı olduğunu belirtti. Eren G'nin, referandum çalışmalarını engellemek isteyen ve gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan kişilerce alıkonulmak istendiğini söyleyen Öğcü, soruşturma başlatılan iki olayın da takipçisi olacaklarını dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :