Refah sınır kapısının açılması

Refah sınır kapısının açılması

Gaze ile Mısır arasındaki Refah sınır kapısından 494 kişi Mısır'a geçiş yaptı

GAZZE (AA) - Gazze'deki İçişleri Bakanlığı, Gazze'de ikamet eden 494 Mısırlı ve yabancının, Refah sınır kapısından Mısır'a geçiş yaptığını bildirdi.

Bakanlığa bağlı Sınır ve Sınır Kapıları Yüksek Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, yabancı ve Mısırlılardan oluşan 494 kişinin, 8 otobüsle Refah sınır kapısından Mısır'a geçiş yaptığı belirtildi.

Kapıdan sebebi belirtilmeden 43 kişinin Mısır'a geçişine izin verilmediği aktarılan açıklamada, ilaç ve gıda yardımı taşıyan tırların Gazze'ye giriş yaptığı kaydedildi.

Mısır, Refah sınır kapısını, Temmuz 2013'te kapatmış, İsrail'in Gazze'ye saldırıları esnasında yaralıların geçişi ve insani durumlar için kapıyı zaman zaman açmıştı.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra ordusunu karadan çeken İsrail, Mısır'ın arabuluculuğunda yürütülen görüşmelerle 26 Ağustos'ta Filistinli gruplarla varılan ateşkesle saldırılarına son vermişti. Saldırılarda 578'i çocuk 2 bin 147 kişinin hayatını kaybettiği, 11 binden fazla kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı