"Red Bull Art Around" 4 Mayıs'ta başlıyor

"Red Bull Art Around" 4 Mayıs'ta başlıyor

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Red Bull Art Around 4-20 Mayıs tarihleri arasında Arnavutköy'ün sokaklarını ve çeşitli mekanlarını çağdaş sanatla buluşturmaya hazırlanıyor

İSTANBUL (AA) - Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Red Bull Art Around 4-20 Mayıs 2018 tarihleri arasında Arnavutköy'de düzenlenecek.

Yapılan açıklamaya göre, 4 Mayıs'ta başlayıp 20 Mayıs'a kadar sürecek etkinlik çerçevesinde Arnavutköy'ün sokakları ve çeşitli mekanları çağdaş sanatla buluşacak. Küratörlüğünü Red Bull Art Around, Naz Cuguoğlu, Mine Kaplangı ve Serhat Cacekli'den oluşan Collective Çukurcuma ekibinin üstlendiği projede biri öğrenci projesi olmak üzere toplam 14 farklı sanatçının 14 farklı eseri Arnavutköy'de sergilenecek

"Mahallede Karşılaşmalar" yaratmak üzere gerçekleşen etkinlikte katılımcılar sanat eserlerini bir harita yardımıyla keşfe çıkacak. Projenin bu yılki "Hayaletler" teması sanat severleri Arnavutköy'ün geçmişi ve geleceğiyle buluşturmayı amaçlıyor.

İlki, 2015 yılında Karaköy'de, ikincisi 2016 yılında Moda'da düzenlenen projede bu yıl hem köklü tarihi hem de son dönemdeki popüler semtlerden biri olması sebebiyle Arnavutköy özel olarak seçildi.

Arnavutköy, tarihi dokusu, yüksek tepeleri, balıkçıları, semt sakinleri ve esnaflarıyla hala eski bir Rum köyü havasını taşıdığı için semt her gün ziyaretçi akınına uğruyor. Red Bull Art Around, Arnavutköylüleri ve ziyaretçilerini yeni karşılaşmalara çağırıyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :