Recep Konuk adaylık başvurusunu yaptı

Recep Konuk adaylık başvurusunu yaptı

AK Parti Karaman il Teşkilatına aday adaylığıyla ilgili başvurular gelmeye devam ediyor. 7 Haziran seçimlerinde 1’nci ve 2’nci sıra adayı olarak meclise giren Recep Konuk ve Recep Şeker 1 Kasım seçimleri için aday adaylığı başvurularını birlikte yaptılar.

AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, adaylık başvurusunda yaptığı açıklamasında “Benim Karamanlı hemşehrilerime 1 Kasım için mesajım nettir. Oyalanmaya vakit yok, oy ver başlasın diyorum” dedi. Recep Şeker ise “Daha yapacak çok işimiz var” derken, İl Başkanı Nazmi Ünlü’de aday adaylarına hayırlı olsun temennisinde bulundu.

 

------

 

AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, 1 Kasım’da yapılacak olan milletvekilliği seçimleri için adaylık başvurusunu yine kendisi gibi Karaman Milletvekili Recep Şeker ile birlikte yaptı. 1 Kasım’da milletimizin istikrar sürsün Türkiye büyüsün diyerek istikrardan yana tercihini kullanacağını belirten Recep Konuk, “7 Haziran seçimlerinden bu yana geçen süreçte yaşananlar ortada. Türkiye’yi bu manzaraya mahkum edenler de ortada. Ben eminim ki, milletimiz siyaseti düğüm atmak için değil problem çözmek isteyenlerden yana olacaktır” dedi.

Recep Konuk ve Recep Şeker, aday adaylık başvuru evraklarını AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akça ve il yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu il teşkilatında İl Başkanı Nazmi Ünlü’ye teslim etti. AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, “7 Haziran seçimlerinden bu yana yaşananları milletimiz tüm çıplaklığı ile gördü. Şükür ki, milletimiz gözü önünde cereyan eden bu süreci değerlendirecek ve kaos fırsatçılarına fırsat tanımayacak demokratik olgunluğa sahip bir millettir. Bu meziyetini defalarca tekrarlayan ve sandığı kuyumcu terazisi gibi hassas kullanan milletimizin 1 Kasım’da da aynı demokratik olgunluğu sergileyeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. 1 Kasım’da milletimizin sergileyeceği tavrı kestirmek için yakın siyasi tarihimizin siyasi kriz mimarlarının akıbetine bakmak yeterlidir. O günün kriz mimarları bugün milletin hatıralarında bile yer bulamıyor” dedi.

Konuk açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Ülkemiz 1 Kasım’da yani 58 gün sonra yeniden sandık başına gidecek. 7 Haziran seçimlerinden 146 gün sonra yenilenecek bu seçimlerde milletimiz sandık vasıtasıyla iradesini bir kez daha ortaya koyacak ve inanıyorum ki meclis aritmetiğine yapacağı müdahale ile daha büyük, daha güçlü, daha müreffeh, daha kudretli Türkiye inşası yolunda iki seçim arasında geçen mola süresini de telafi edecek bir irade ortaya koyacaktır.

Siyaset millete yük olmak için değil milletin yükünü almak için yapılır. Siyaset muhalefete konuşlanıp konuşmak için değil milletin hizmetine koşmak için yapılır. Siyaset kapı kapatmak için değil milletin önüne yeni fırsat kapıları açmak için yapılır. Siyaset mazeret üretmek için değil marifet göstermek için yapılır. Siyaset düğüm atmak için değil problem çözmek için yapılır.

1 Kasım seçimleri yapmak isteyenle yıkmak isteyen arasında milletimizin bir tercih yapacağı seçim olacak. 7 Haziran seçimlerinden bu yana geçen süreçte yaşananlar ortada. Türkiye’yi bu manzaraya mahkûm edenler de ortada. Ben eminim ki, milletimiz 1 Kasım’da istikrar sürsün Türkiye büyüsün, Karamanlı hemşehrilerimiz de istikrar sürsün Karaman büyüsün diyecekler ve tercihlerini istikrardan yana kullanacaklardır.”

 

1 KASIM TÜRKİYE VE KARAMAN’IN İŞLERİ İÇİN KOLLARI SIVAYACAĞI BİR TARİHTİR-

“1 Kasım’da hem ülkemizin, hem Karaman’ın işe taş koyanlara değil, taşı sıkıp o taştan su değil iş çıkaranlara ihtiyacı var” diyen AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, “Tekrar iş başı yapmaya ihtiyacımız var. 1 Kasım bu açıdan yeniden siyasetin iş başı yapacağı, Türkiye’nin, Karaman’ın işleri için kolları sıvayacağı tarihtir. İçinden geçtiğimiz siyasi belirsizlik sürecini telafi etmek için işe dört değil sekiz elle sarılacağımız tarihtir.

Biz daha güçlü, daha büyük, daha müreffeh, daha zengin Türkiye ve Karaman için yola çıkmış bir siyasi heyetiz. Milletimizden yetki alalı 87 gün oldu. Meclis maalesef çalışmadı, çalıştırılamadı. Komisyonlar kurulamadı. Ancak biz meclis çalışıyormuş gibi, komisyonlar mevcutmuş gibi çalışmaya gayret ettik. Daha büyük Karaman için bürokrasiyi, bakanlıkları harekete geçirdik. Karaman’ın geleceği için planladıklarımızı hayata geçirmek gayesiyle hükümet meselelerine, siyasetin kaos aritmetiğine takılmadan ilk adımları attık. Bu adımların devamını getirmek, yeni adımlar atmak için 1 Kasım tarihi önemdedir. 1 Kasım milletimizin vereceği oylarla oyalanmaya son vereceği siyasetin tekrar iş başı yapacağı tarihtir. Karamanlı hemşehrilerime benim 1 Kasım için mesajım nettir; oyalanmaya vakit yok, oy ver başlasın diyorum. Zaman oyalanma zamanı değil iş zamanı diyorum. Sizi oyalamayacak siyasi heyetin de AK Parti olduğunu zaten siz biliyorsunuz diyorum.

3 ay önce Karamanlı hemşehrilerinden aldığı vekâletin sorumluluğunu yerine getirmek için mazeret aramak yerine marifet sergilemek için gayret göstermiş, kendi bildiği işlerde adım atmaya çalışmış bir siyasetçi olarak Karaman için daha yapacağımız çok iş var. Takdir Aile Meclisimizindir. Takdir ülkemizin en büyük ailesi AK Parti Ailesinindir.

Önümüzdeki seçimlerin ülkemize, Karamanımıza hayırlı olmasını, hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyor, ülkemize ve Karaman’a hizmet konusunda kim bir adım önde olacaksa bu millet hizmetini Rabbimin O’na nasip etmesini temenni ediyorum” dedi.

 

Recep Şeker de adaylık başvurusuyla ilgili olarak şunları kaydetti. “Karamanımız ve ülkemiz adına 1 Kasım seçimlerinin hayırlara vesile olmasını, istikrar getirmesini temenni ediyorum. Bu seçim ülkemizin makus kaderini değiştirecek seçimdir. Bizler 7 Haziran sonrası halkımızın desteğiyle milletvekili olarak Karamanımız için çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Bizim Karaman ve ülkemiz için hayallerimiz var. Yapacak daha çok işimiz var. Eğitimden sağlığa, alt yapıdan ulaşıma Karamanımız adına hayata geçireceğimiz projeler için var gücümüzle çalışacağız. Ben buradan ayrıca 1 Kasım seçimleri için aday adayı olan diğer arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Memleketimiz için kim hayırlı olacaksa Allah bu görevi ona nasip etsin. Bizler Karaman sevdalısı olarak başlattığımız ve yapacağımız projeler için yeniden göreve talip olduk. Allah’ım utandırmasın. Şimdiden ülkemiz adına hayırlı olsun.”

 

Aday adayları Recep Konuk ve Recep Şeker’in başvuru evraklarını kabul eden AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü ise her iki aday adayı ve milletvekillerinin gösterdiği birlikteliğe teşekkür ederek başvuruları kabul etti. 7 Haziran seçimlerinde her iki milletvekili ile de çalışma fırsatı bulduklarını ve partililerin de özverili çalışması neticesinde seçimden alınlarının akıyla çıktıklarını ifade etti. Ünlü konuşmasında;  “Ben öncelikle değerli milletvekillerimize önceki 7 Haziran seçimlerinde gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Şimdi yeni bir seçim sürecine giriyoruz ve bu çalışmaların daha fazlasını yapmak, partimizi tek başına iktidara taşımak için kolları sıvadık. Aday adaylarımızın partimize gösterdiği ilgiye teşekkür ediyorum. Ben inanıyorum ki 1 Kasım seçimlerinde ülkemizdeki siyasi ve ekonomik belirsizlik sürecinin ortadan kalkması ve ülkemizin Yeni Türkiye inşaasına kaldığı yerden devam etmesi için partimizden aday olsun olmasın tüm üyelerimiz gece gündüz çalışarak AK Parti’yi tek başına iktidar hedefine taşıyacaktır. AK Parti Karaman Teşkilatı Tekrar Seçime Hazırdır. Bu davaya hizmet konusunda her zaman olduğu gibi üzerine düşen görevi yine yerine getirecektir. Bizim davamız millet davasıdır. Milletimiz için gece gündüz yorulmadan çalışacağız. Allah yolumuzu hayır, menzilimizi hayreylesin inşallah'' dedi.

konuk-seker.jpg