"Realist" sergisi 16 Şubat'ta kadar devam edecek

"Realist" sergisi 16 Şubat'ta kadar devam edecek

İSTANBUL (AA) - Mimsanat Akademisi tarafından düzenlenen ve hiperrealist ressam Neslihan Can ile öğrencilerinin hazırladığı "Realist" adlı karma resim...

İSTANBUL (AA) - Mimsanat Akademisi tarafından düzenlenen ve hiperrealist ressam Neslihan Can ile öğrencilerinin hazırladığı "Realist" adlı karma resim sergisi, 16 Şubat'a Caddebostan Kültür Merkezi'nde (CKM) görülebilecek.

CKM fuaye alanında devam eden sergiye ilişkin AA muhabirine bilgi veren ressam Can, öğrencilerinin realizmin yansımasını fırça ve yorum çeşitliliği ile eserlerinde sunduklarını belirterek, "İçeriğimiz, bir anlamda realizmi sindirmek ve anlamanın kanıtıydı." dedi.

Can, sergiyle realizm akımını yeniden yaygınlaştırmak istediklerini ifade ederek, "Usulünce ve geleneksel bir bakışla insanlara realizmi eserlerimizle anlatmak istiyoruz. Bu sergide bir bakıma tanıtım gibi asıl filmi daha sonra göreceğiz. Çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu.

Mimsanat Akademisi kurucusu Fatma Kesgün ise akademiye ilişkin şu bilgileri verdi:

"Akademi olarak Ord. Prof. Dr. Süheyl Ünver hocamızın yolunda ilerlemeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda bünyemizde Türk sanatları ve Türk makam müziği branşlarındaki sanatçıları, kültürel birikimleri, yenilikçi tarzları ve eserleriyle sanatseverleri bir araya getirmek, sanatçı ve sanat aydınları yetiştirerek, Türk sanatlarının yayılmasına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz."

Sergide Can'ın yanı sıra Rabia Karanfil, Aslı Kodan, Pervin Zülfikari, Jale Okumuş, Belgihan Ağan, Meral Şenok, Nilüfer Yılmaztürk, Hatice Küçükçalık, Şeyma Akgün, Havva Kaynak, Esra Çolak, Cansu Polatçı ve Asya Erdem'in eserleri yer alıyor.

Karakalem, yağlıboya ve guaj teknikleri ile 7 farklı bölümden oluşan sergide ayrıca, gökyüzü, deniz ve ağaç çalışmaları yanında cam, metal ve kumaş gibi materyallerle farklı dokuların ele alındığı parçalar ve meyvelerde oluşan natürmortlar izlenime sunuluyor.

Sergi, 16 Şubat'a kadar açık kalacak.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :