Real Madrid ile Atletico Madrid'in Avrupa'da 7. randevusu

Real Madrid ile Atletico Madrid'in Avrupa'da 7. randevusu

- UEFA Şampiyonlar Ligi finaline çıkacak Real Madrid ile Atletico Madrid, Avrupa kupalarında 7. kez karşılaşacak- İki İspanyol takımının önceki 6 randevusunda Real Madrid 4, Atletico Madrid bir kez galip geldi, bir maç da berabere bitti- Real Madrid, İspa


İSTANBUL (AA) - UEFA Şampiyonlar Ligi finaline çıkacak iki İspanyol ekibi Real Madrid ile Atletico Madrid, Avrupa kupalarında 7. kez karşılaşacak.

İtalya'nın Milano kentinde yarın oynanacak final maçı öncesi, Avrupa kupalarındaki randevularda Real Madrid'in rakibine karşı üstünlüğü dikkati çekiyor. İki takımın önceki 6 maçında Real Madrid, 4 defa sahadan galip ayrıldı. Atletico Madrid'in bir kez galip geldiği Avrupa randevuları, bir defa da berabere sonuçlandı. Bu maçlarda Real Madrid'in 9 golüne, Atletico Madrid 4 golle karşılık verdi.

Real Madrid, Avrupa'nın bir numaralı kupasında, 1959'da Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası adıyla oynandığı dönemde yarı final ilk maçında rakibini 2-1 mağlup etti. Rövanşta Atletico Madrid'in 1-0 galip gelmesiyle deplasman golü kuralının olmadığı gerekçesiyle tekrar maçı oynandı. Tekrar maçında Atletico'yu 2-1'lik skorla geçen Real Madrid, tur atladı.

İki takımın Avrupa'da bir sonraki randevusu, 55 yıl sonra gerçekleşti. 2014'te Şampiyonlar Ligi finalinde normal süresi 1-1 biten maçta Atletico Madrid'i uzatmalarda 4-1 yenen Real Madrid, kupayı müzesine götürdü.

Geçen sezon da Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde eşleşen iki İspanyol ekibinin mücadelesinde Real Madrid, 1-0 ve 0-0'lık sonuçlarla yoluna devam etti.


- Real Madrid, bu sezon ligde kazanamadı


Bu sezon iki takımın İspanya Birinci Futbol Ligi'ndeki (La Liga) maçlarında Atletico Madrid üstün taraf olarak göze çarptı.

Atletico Madrid ile Real Madrid arasında 7. haftada oynanan mücadele, Karim Benzema ve Luciano Vietto'nun karşılıklı golleriyle 1-1 berabere tamamlandı.

Ligin ikinci yarısındaki 26. hafta maçında ise Atletico Madrid, rakibini deplasmanda Antoine Griezmann'ın golüyle geçti.


- Real Madrid, kendi ülke takımlarına karşı üstün


Real Madrid'in Avrupa kupalarında İspanyol ekipleriyle oynadığı maçlarda üstünlüğü dikkati çekiyor.

Atletico Madrid maçı ile Avrupa kupalarında kendi ülke takımlarıyla 19. kez karşılaşacak Real Madrid, önceki 18 randevuda rakiplerine karşı 10 kez galip geldi.

Avrupa'da İspanyol takımlarıyla 5 kez berabere kalan Real Madrid, 3 defa da sahadan mağlup ayrıldı. Bu maçlarda 37 gol kaydeden Real Madrid, kalesinde 16 gole engel olamadı.


- Atletico Madrid'in Avrupa'da İspanyollar ile 20. randevusu


Son yıllarda yükselişe geçen Atletico Madrid, Avrupa kupalarında kendi ülke takımlarıyla 20. kez karşılaşacak.

Önceki 19 karşılaşmada 8 galibiyet, 4 beraberlik elde eden Atletico, 7 mücadeleden ise mağlup ayrıldı. Bu karşılaşmalarda 26 gol atan Atletico Madrid, kalesinde 21 gol gördü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :