Ravza Kavakcı Kan, Konyalılarla buluştu

Ravza Kavakcı Kan, Konyalılarla buluştu

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı hakkında bazı görüşmeler ve ‘Sosyal Yoksulluk’ programı için Konya’ya gelen AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan, Konya ziyaretlerini değerlendirdi.

AK  Parti Konya İl Başkanlığı binasında akşam saatlerinde basın açıklaması yapan Ravza Kavakcı Kan, Konya’da 15 Temmuz gazilerini ve 28 Şubat mağdurlarını ziyaret ettiklerini açıkladı. Sabah düzenlenen ‘Sosyal Yoksulluk’ projesine katılarak 81 ilden gelen öğrencileri dinlediklerini dile getiren Kan, “Sosyal medyada ve kalabalıklar içinde yalnızlığa sebebiyet veren durumları konuştuk. Bu bağlamda gençlerin taleplerini dinledik. Onlar için yapabileceklerimizi masaya yatırdık. Bunun yanında her ilde FETÖ davalarını takip etmeye devam ediyoruz. 28 Şubat yıldönümü yaklaşmasıyla 28 Şubat mağdurlarını ziyaret ediyoruz. Konya’ya da gelerek 28 Şubat’ta insan hakları ihlalinin zirvede olduğu dönemde mağduriyetlere uğramış aileyi ziyaret ettik. Her il ziyaretimizde yaptığımız gibi 15 Temmuz gazimizi ziyaret ettik. Okulda karne günü olduğu için öğrencilerimizin karnelerini dağıttık” dedi.

img_9822.jpgimg_9831.jpg

TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR

Açıklamasının devamında Türkiye gündemini değerlendiren Ravza Kavakcı Kan, Türkiye’nin son yıllarda çok önemli bir süreçten geçtiğini vurguladı. Bu zorlu süreçte bir yandan terör örgütleriyle mücadele edildiğini ifade eden Kan, aynı zamanda büyümeye ve ekonomik ilerlemenin son hızla devam ettiğini söyledi. Bu süreç içinde vatandaşa daha iyi hizmet için büyük bir gayret içinde olduklarını belirten Kan, “Özellikle illerimizdeki parti kongrelerimizi tamamlanmasıyla çalışmalarımızı hızla ilerliyor. 2019 seçimlerine hazırlanmak için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

img_9834.jpg

AFRİN KONUSUNDA GERİ ADIM YOK

Gazetecilerin Afrin operasyonu hakkında sorularını cevaplayan Kan, “Biz ilk günden itibaren Suriye’de Amerika’nın PYD ve YPG’ye destek vermesi konusunda karşı olduğumuz net şekilde ifade ettik. türkiye’nin bu noktadan sonra geri atması söz konusu değildir. Müttefikimiz ve NATO sınırları içinde olan müttefikimiz Amerika’nın da Türkiye’yi saygıyla karşılaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu noktada da Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın açıklamaları doğrultusunda her hangi bir geri adım söz konusu değildir. Biz sınırımızın içini de rahatsız eden, ama sınır ötesindeki Suriyeli kardeşlerimizi de tehlikeye sokan terör örgütlerinin yuvalanmasına izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

img_9833.jpg

AK Parti İl Başkanlığı binasında yapılan basın açıklamasına Konya İl Başkanı Hasan Angı, AK Parti Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan, İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Murat Koru, İl Kadın Kolları Başkanı Esra Doğan ve parti yönetim kurulu üyeleri katıldı. Servet R. Çolak – Memleket