Ratko Mladiç'in yargılanması

Ratko Mladiç'in yargılanması

Mahkeme, savcıların Mladiç aleyhine yeni delil sunma isteğini kabul etti

LAHEY (AA) - Lahey’deki eski Yugoslavya için kurulan savaş suçları mahkemesinde yaklaşık 3 yıldır yargılanan Bosnalı Sırpların eski komutanı Ratko Mladiç’in davasında savcılar, mahkemeye yeni delil sunabilecek. Mahkeme heyeti, savcıların bu yöndeki isteklerini kabul etti.

Savcılar, Bosna Hersek'in Tomaşitsa köyünde geçen sene toplu mezarın ortaya çıkarılması üzerine mahkemeye ek delil sunma talebinde bulunmuştu. Mahkeme heyetinin aldığı bu kararın Mladiç’in yargılanmasını uzatması bekleniyor.

Bosna Hersek’in Priyedor kenti yakınlarındaki Tomaşitsa köyünde geçen sene yapılan aramalarda şimdiye kadarki en büyük toplu mezar ortaya çıkartılmıştı. Aramalarda, 800’den fazla cesede rastlanmıştı.

Yaklaşık 17 yıl saklandıktan sonra 26 Mayıs 2011’de yakalanarak Hollanda’ya getirilen Mladiç, 1990’lı yılların başında yaşanan Bosna Savaşı sırasında sivillere karşı suç işlemek, Srebrenitsa katliamında soykırım yapmak ve masum sivilleri öldürtmek gibi suçlardan yargılanıyor. Binlerce kişinin ölümünden sorumlu tutulan Mladiç’e yöneltilen 11 suç içinde bölgede etnik temizlik yapma da yer alıyor.

Lahey’deki Scheveningen hapishanesinde kalan, savaşta sivillere yönelik yaptığı katliamlardan dolayı “Bosna Kasabı” olarak adlandırılan Mladiç, hakkındaki tüm suçlamaları, “ülkemi ve milletimi korudum” diyerek reddediyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı