Ranieri memleketi Roma'da onurlandırıldı

Ranieri memleketi Roma'da onurlandırıldı

- Leicester City'yi geçen yıl Premier Lig'de şampiyon yapan İtalyan teknik direktör Ranieri, memleketinde onur ödülü aldı


ROMA (AA) - İtalyan teknik direktör Claudio Ranieri, geçen sezon İngiltere Premier Lig’de Leicester City’yi şampiyon yaparak elde ettiği tarihi başarı sebebiyle memleketi Roma’da onur ödülüne layık görüldü.

Roma Belediyesinin Jül Sezar Salonu’nda yapılan törenle, İngiltere Premier Lig’de tarihi bir başarıya imza atarak Leicester City’ye şampiyonluk yaşatan Ranieri’ye, Roma Belediye Başkanı Virginia Raggi tarafından onur ödülü olarak üzerinde başkentin simgesi Roma kentini kuran Romulus ve Remus’u emziren dişi kurt heykelciği verildi.

Törende konuşma yapan Raggi, Ranieri’nin geçen yıl futbolseverlere masalsı bir başarı hediye ettiğini belirterek, "Claudio Ranieri, sadece Leicesterlı ya da İngiliz taraftarları değil, aynı zamanda tüm Romalılar ve dünya genelinde futbolseverleri gururlandıracak bir iş başardı." dedi.

Raggi, Ranieri’ye kendilerini gururlandırdığı için teşekkür etti.

Claudio Ranieri de kendisini bu ödülle onurlandırdığı için Roma Belediyesine teşekkür ederken, "Daha önce bu başarıdan ötürü pek çok ödül aldım ancak insanın evinde, memleketinde böyle bir ödül alması çok özel bir şey." ifadesini kullandı.

Ödül törenini izlemeye gelen futbol okulu öğrencilerine de tavsiyede bulunan 65 yaşındaki teknik adam, "Düşleriniz için asla mücadele etmekten vazgeçmeyin." şeklinde konuştu.

Törenin ardından Ranieri ve Raggi, futbol okullarının öğrencileriyle toplu fotoğraf çektirdi. Fotoğraf çekimi sırasında bazı minik öğrencilerin deneyimli teknik adamla özçekim yapabilmek için sıraya girdiği gözlendi.

Leiscester City’yi tarihinde ilk kez Premier Lig şampiyonluğuna ulaştıran Ranieri’nin görevine, takımın geçen sezonki performanstan uzak kalması ve takım içinde bazı oyuncularıyla yaşadığı problemler nedeniyle şubat ayında son verilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :