Ramazan'da yalnız bırakmadılar

Ramazan'da yalnız bırakmadılar

Ribat, Gazze, Moro, Sudan başta olmak üzere mazlum coğrafyalara da Ramazan coşkusunu taşıyor.

Ribat Eğitim Vakfı'nın yurt dışındaki insani yardım programlarını organize eden Ribat İnsani Yardım Derneği, bu Ramazan ayında da Sudan'ı yalnız bırakmadı.

Ribat adına bölgeye giden, Ribat İnsani Yardım Derneği Başkanı Seyit Duman ve 5 kişilik ekip Sudan dönüşü bir açıklama yaparak, Sudan'daki çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Ramazan coşkusunu bütün mazlum coğrafyalara da taşımak için mücadele ettiklerini ifade eden Seyit Duman, "Ramazan ayından şu ana kadar Sudan'da 5 adet su kuyusu hizmete açıldı.
Göktürk Aras, Gülsüm Gökkaya, Zeliha Akpınar, İshak Fakih ve  Zemzem Su Kuyusu adlarıyla açılan kuyular bölge halkı için büyük umut kaynağı oldu.
Sudan'da bir taraftan su kuyuları açılırken, bir taraftan da binlerce yetim ve yoksul ailelere gıda kolileri dağıtıldı, nakdi yardımların yanı sıra yetimlere bayram harçlıkları verildi, yetimlere eğitim yardımları yapıldı. Ramazan ayının ilk gününde başlayan iftar programları, Bayram'a kadar devam edecek.
SUDAN'DA AYRICA BİR DE CAMİNİN TEMELİ ATILDI.

Yetim okullara ziyaret edilerek detaylı bilgi alındı ve giysi yardımları yapıldı.

Biz Ribat olarak Sudan'daki kardeşlerimiz ile birlikte iftar açtık, yardımları o bölgeye götürdük, yardım severlerimizin yardımlarını Sudan'a taşıdık, kardeşlerimize bu yardımları dağıtık, dualarını aldık, Rabbimize karşı görevimizi yapmış olduk.

Bundan sonra da Ribat mazlum coğrafyadaki çalışmalarını artırarak devam edecektir."

dedi.Ribat İnsani Yardım Derneği, Sunan, Somali, Gana, Uganda, Gazze, Moro başta olmak üzere dünyadaki mazlum coğrafyalara Ramazan boyunca da Ramazan coşkusunu taşıyor.

Ribat Eğitim Vakfı'nın yurt içi iftar bedeli 70 TL, yurt dışı iftar bedeli ise 40 TL olarak belirlendi. Ramazan ayı boyunca, www.ribatinsaniyardim.org ile www.ribatasevi.org internet sitelerinden online bağış yapılabilecek.Ayrıca 0332 350 79 79 ve 444 42 18 telefon numaralarından da irtibata geçilerek hem banka hesap numaralarına, hem de makbuz karşılığında nakit olarak yardımlar yapılabiliyor.