Ramazana doğru

Ramazana doğru

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'de Ramazan ayı hazırlıkları çerçevesinde belediye ekipleri, kent merkezindeki camilere gül suyu sıktı.Nevşehir Belediyesi...

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'de Ramazan ayı hazırlıkları çerçevesinde belediye ekipleri, kent merkezindeki camilere gül suyu sıktı.

Nevşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce oluşturulan ekipler, bu akşam kılınacak teravih namazı ve ramazan ayına hazırlık çerçevesinde camilere, güzel koku oluşması amacıyla tulumbalarla gül suyu sıktı.

Çalışmada yaklaşık 200 litre gül suyu kullanıldığı belirtildi.

Öte yandan, Ramazan-ı Şerif’in gelişini kutlamak amacıyla itfaiye ekipleri tarafından Kent Ormanı'nda oluşturulan platformdan 11 pare top atışı gerçekleştirildi.

Her gün iftar ve sahur saatlerinde vatandaşa vaktin girdiğini bildirmek amacıyla birer ses bombası atılacak.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, ay dolayısıyla tebrik mesajı yayımladı.

Başkan Ünver, mesajında, ramazan ayının, tüm inananlarca birlik ve beraberlik ruhu içerisinde idrak edilmesi temennisinde bulundu.

Ramazan ayının Nevşehir'de en iyi bir şekilde idrak edilebilmesi için Nevşehir Belediyesi olarak üzerlerine düşeni yerine getirme kararlılığı içerisinde hareket ettiklerini vurgulayan Ünver, şunları kaydetti:

"Ramazan ayı, rahmet, bereket ve kutsal değerleri ile tüm Müslümanları daha da güçlü kılıyor. Karşılıklı yardımlaşma duygusunun ön plana çıktığı, nefis muhasebesinin daha yalın ve öz bir şekilde yapıldığı bu mübarek günler, inananlar arasındaki dostluk ve sevgi bağlarını da daha güçlü hale getirmektedir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :