Ramazan  Tezel İddialı geliyor

Ramazan Tezel İddialı geliyor

Konya Yorgancılar Çeyizciler, Tuhafiyeciler, Yün ve Orloncular Emsali Odası Başkan Adayı Ramazan Tezel, ‘Yeni dönemde ilk işimiz sektörde kayıt dışı ile mücadele olacak.

Konya Yorgancılar Çeyizciler, Tuhafiyeciler, Yün ve Orloncular Emsali Odası Başkan Adayı Ramazan Tezel, ‘Yeni dönemde ilk işimiz sektörde kayıt dışı ile mücadele olacak. Bunların yanında odamıza bağlı esnafın yanında durarak tüm sorunlarını birlikte çözeceğiz” dedi

 

Konya Esnaf ve Sanatkarlar  Odalar Birliği’nin (KONESOB) Ocak ayında yapılacak seçimlerde adaylar projelerini açıklamaya başladı. KONESOB’a bağlı Konya Yorgancılar Çeyizciler, Tuhafiyeciler, Yün ve Orloncular Emsali Odası Başkanlığına aday olan Tezeller Tekstil sahibi Ramazan Tezel yeni dönemi gazetemize anlattı. Özgeçmişini anlatan Ramazan Tezel, 2009 - 2013 yıllarında KTO Meslek Komite ve Meclis üyeliği yaptı. Daha sonraları birçok STK yönetiminde bulunan Tezel, geçtiğimiz dönemde de AK Parti Meram İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyeliğinde görev aldı. Ocak ayında yapılacak Konya esnaf odaları seçimlerinin Tüm Konya’ya hayırlı olmasını dileyen Tezel, yeni dönemde birçok yeniliğin ve bereketin geleceğini dile getirdi.

SEKTÖRDEKİ KAYIT DIŞIYLA MÜCADELE EDİLECEK

Başkan Adayı Ramazan Tezel, başkan olması durumunda yapacağı tüm projeleri detaylarıyla anlattı. Sektörün en büyük sorunlarından biri olan sektördeki kayıt dışı olduğunu söyleyen Tezel, “Sektörümüzde birçok firmamızın Ticaret Odası ve Esnaf Odasına kayıtlı olmadıkları anlaşılmıştır. Bu durum haksız rekabeti oluşturmaktadır. Bu işletmeler tespit edilerek odamıza kayıtları sağlanıp haksız rekabetin önüne geçilecektir. Bunların yanında Odamız üyelerinin KOSGEB Destek Programlarından yararlanmalarını sağlamak amacıyla KOSGEB uzmanlarıyla birlikte oluşturulacak seminer programlarında üyelerimiz bilgilendirilecek ve oluşturacağımız proje destek komisyonunca üyelerimizin ihtiyacı olan; Kobi Proje Desteği, İşbirliği-Güçbirliği Desteği, Tematik Proje Desteği, Girişimcilik Desteği, Endüstriyel Uygulama Desteği,  Genel Destek Programı, KOSGEB Destek Programlarına Teknik Proje ve danışmanlık hizmeti verilecektir. Bunlarla birlikte yeni projelerimde mesleki eğitim ve personel yönetim kursları, ‘Evsiz esnaf kalyamaycak’ sloganıyla konut projesi ile sosyal ve kültürel projelere de imza atacağız.

RANT DEĞİL HİZMET BAŞKANI OLACAĞIM

Yeni dönemde başkan olduğu takdirde oda ile ilgili tüm sorunlara da çözüm bulacağını söyleyen Tezel, “Başkanlığı bir rant aracı olarak görenlere karşı ben hizmet eden bir başkan olarak görev yapacağım. Bildiğiniz üzere olağan Meslek Odası seçimleri her dört yılda bir gerçekleştirilir. Önümüzdeki 2018 yılının ilk üç ay içerisinde yapılacak olan odamız olağan genel kurul seçiminde sandık başına gidecek sektörün kaderini, kendi geleceği belirlenecek. Oda seçimlerinde sadece yönetim kurulunu seçmeyecek;  dört yıl yönetecek, temsil edecek ve bağlı bulunduğunuz sektörü dört yıllığına emanet edeceğiniz Başkan da seçilecek. Başkanlığı "bir rant aracı" olarak değil; sektörümüzün sorunlarının -çözümü için vazgeçilmez bir çabada bulunma ve çözüm üretmek mecburiyeti olarak görüyorum. Oda başkanlığı ve yönetimi sadece üye giriş çıkışlarını tasdikleyen bir kurum olarak değil, tüm sektörümüzün gönüllü katılımlarıyla ortak ihtiyaçları belirlemek, üyemiz olan esnaf ve sanatkarlar ile bunların yanlarında çalışanların mesleki ve teknik ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlerine uygun olarak gelişmelerini ve mesleki eğitimlerini sağlamak, meslek mensuplarının birbirleriyle ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak, meslek disiplini ve ahlakını korumaktır. Sektörün ve üyelerimizin yaşam kalitesini geliştirmek, belediyeler, odalar, vergi daireleri ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkilerini yürütmek, odamız ve sektörümüzün tüm işlerini düzenli bir şekilde yapacağım” dedi.  Servet R. Çolak – Memleket