Ramazan etkinliklerinde “Gazze” değişikliği

Ramazan etkinliklerinde “Gazze” değişikliği

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi, Ramazan etkinlikleri programının formatında Gazze'de yaşanan zulümden dolayı değişiklik yapma kararı aldı

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, festival alanında süren Ramazan etkinliklerinde sahneye çıkarak vatandaşlara aldıkları son kararı duyuran bir konuşma yaptı. Konuşmasının ardından konuyla ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulunan Özaltun, Beyşehir Belediyesi olarak Ramazan’ın birinci gününden itibaren çocuklar ve yetişkinler için hem ilçe merkezi hem de dış mahallelerde düzenledikleri Ramazan etkinlikleri programları ile çok mutlu bir Ramazan ayı geçirdiklerini vurgulayarak, bu mutluluğun İsrail’in Gazze’ye saldırmasıyla hüzne dönüştüğünü söyledi.

Bu nedenle, Filistinlilerin acılarını bir nebze de olsa Beyşehir’de de paylaşabilme adına etkinliklerin formatında bir değişikliğe gittiklerini aktaran Özaltun, “Eğlence kısımlarını kaldırdık, müzik de olmayacak, sadece ilahiler ve Kur’an-ı Kerim olacak. Bundan sonra Ramazanın kalan günleri içerisinde etkinliklerimiz artık eğlencesiz ve müziksiz bir şekilde devam edecek” dedi.

Özaltun, Gazze'deki İsrail zulmünün durmayıp sürmesi halinde Beyşehir'de 20-25 Ağustos tarihleri arasında yapmayı planladıkları ve birtakım hazırlıklar içerisinde oldukları festival programını da iptal edebileceklerini sözlerine ekledi.