Ramazan Bayramı'na doğru

Ramazan Bayramı'na doğru

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Altun: "Bu bayramda tüm insanlık için acıların dindiği, sevgi, barış ve kardeşliğin zafere kavuştuğu günler için dua ediyoruz"

İSTANBUL (AA) - Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, "Bu bayramda insanlık için acıların dindiği, sevgi, barış ve kardeşliğin zafere kavuştuğu günler için dua ediyoruz" dedi.

 Altun, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, yeni bir bayrama girerken sevinç yerine acılarla dolu bir sürecin içinde olduklarını belirtti. 

Evrensel değerlerin kardeşliğinin, birlik ve barışın daha çok güçlenmesi için önemli ilerlemelerin yaşandığına vurgulayan Altun, "Peygamber Efendimiz 'Ümmetimin ehli kamil olmasını şart koşuyorum' demiştir çünkü hak yolunda olanlar yalnız ehli kamillerdir. Bunun dışında iki nesne bulunmaktadır, cahiller ve zalimler" ifadelerini kullandı. 

Emperyalizmin dünyaya empoze ettiği "İslam terörü" vahşetinin günümüzün en büyük ve korkulu vahşeti olduğuna işaret eden Altun, şöyle devam etti: 

"Gerçek İslam'ın merkezi Anadolu'dur. Şiarımız iyi insan, doğru Müslüman olmaktadır. İslam coğrafyasında yaşanan vahşetleri ülkemize taşımak isteyen zalim ve cahillerin gafletine karşı birlik ve kardeşliğimizi daha çok güçlendirmeliyiz. Anadolu hak ışıklarımız Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre gibi düşünürler bizim pusulalarımızdır. Bu mübarek günde Filistin halkının yaşadığı vahşetin üzüntüsünü yüreğimizde hissederken bir an önce durmasını temenni ediyoruz. Filistin halkının kendi özgürlüklerine kavuşmaları için sonuna kadar yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz."

Fermani Altun, bayramda insanlık için acıların dindiği, sevgi, barış ve kardeşliğin zafere kavuştuğu günler için dua ettiklerini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı