Ramazan Bayramı'na doğru

Ramazan Bayramı'na doğru

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:- "Bu bayramı ne yazık ki buruk bir şekilde yaşıyoruz. Yüz binlerce yurttaşımız adalet bekliyor. Bizler, bu beklentiye kayıtsız kalamayız. 'Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.' Bizler, dilsiz şeytan olmayı kabul ede

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu bayramı ne yazık ki buruk bir şekilde yaşıyoruz. Yüz binlerce yurttaşımız adalet bekliyor. Bizler, bu beklentiye kayıtsız kalamayız. 'Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.' Bizler, dilsiz şeytan olmayı kabul edemeyiz." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, manevi iklimiyle herkesi kuşatan, bütün insanlığı iyiliğe ve güzelliğe sevk eden bir ramazan ayının daha geride bırakılarak, bayrama kavuşulduğunu belirtti.

Ramazan Bayramı'nın Türkiye'de ve bütün dünyada huzur içerisinde geçmesini, ramazan ayının hatırlattığı değerlerle dolu olunmasını dileyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Ramazan ayı boyunca bir kez daha elimizdeki nimetlerin değerini, gariplerin, mazlumların halini, ahlak ölçüsü içerisinde yaşamanın kıymetini anlama fırsatı bulduk. Bayramlar, bu değerleri yaşamanın ve yaşatmanın en önemli vesilesidir. Bayramlarda yaşanan hoşgörü, saygı, sevgi ve dostluk hisleri her türlü kötülük ve fenalığın önündeki en büyük ilaçtır. Geçmiş öfkeler, kin ve nefret duyguları bayramlarda silinir, insanlar, kendi insan kardeşlerine farklı bir gözle, başka bir anlayış ile bakar. Bu da toplumsal bağları güçlendirir, milletimizi ve insanlığı birbirine yaklaştırır. Bu bayramı ne yazık ki buruk bir şekilde yaşıyoruz. Yüz binlerce yurttaşımız adalet bekliyor. Bizler, bu beklentiye kayıtsız kalamayız. 'Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.' Bizler, dilsiz şeytan olmayı kabul edemeyiz."

Adaletin, toplumsal varlığın, mutluluğun, huzur ve barış içerisinde yaşamanın temeli olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, Hazreti Muhammed'in, "Sizden önceki toplumlar, yasaları herkese eşit biçimde uygulamadıkları için helak oldular. Onlar fakir, kimsesiz biri, suç işlediği zaman en ağır cezayı verirler; zengin ve güçlü bir kişi suç işlediğinde ise onu cezalandırmazlardı. Allah'a yemin ederim ki bu suçu işleyen, kızım Fatıma da olsa, onu cezalandırmaktan çekinmem." dediğini hatırlattı.

- "Adaletin temeli de eşitliktir"

Adaletin olmadığı bir ülkenin, en büyük felaketle karşı karşıya kalacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Adaletin temeli de eşitliktir, özgürlüklere ve başkalarının haklarına duyulan saygıdır. Adaleti sağlaması gereken yer de milletimiz adına karar veren bağımsız mahkemelerdir. Eğer yargı, siyasi iktidarın bir uzantısı haline dönüşürse eğer hakimler hukuk ile değil siyasi iradenin baskısıyla karar verirse eğer mahkemeler, hakkın değil birilerinin siyasi çıkarının korunduğu yer haline gelirse orada adalet biter. İnsanların doğuştan sahip olduğu hak ve özgürlüklerin kullanımının birilerinin lütfu olarak görüldüğü ülkeler, diktatörlüklerdir, firavunluklardır, zulmün en açık şekilde yaşandığı tiranlıklardır. Özgürlük ve adalet üzerine inşa edilen Cumhuriyetimiz ve ezelden beri bu değerler için yaşayan halkımız böyle bir karanlığa teslim olamaz. Adalet bayrağı mutlaka galip gelecek, bu haksızlıklar son bulacaktır. Çünkü biliyoruz ki haksızlık yapan ile hakkı savunan, zalim ile mazlum arasında yüce Allah tarafsız değildir."

Türkiye'de adaletin hakim olması için ramazan ayında türlü zorluklara göğüs gererek yollara düşen yol arkadaşlarına şükranlarını sunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, çok çeşitli sebeplerle yürüyüşte olamayan ancak gönlüyle duasıyla kendilerine güç veren herkese teşekkür etti.

Kılıçdaroğlu, bütün halkın ve İslam dünyasının Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, bayramın huzur ve mutluluk içerisinde geçmesi temennisinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :