Ramazan Bayramı kutlanıyor

Ramazan Bayramı kutlanıyor

Eskişehir, Balıkesir, Bilecik, Yalova ve Çanakkale'de bayramlaşma programları düzenlendi

BURSA (AA) - Ramazan Bayramı dolayısıyla Eskişehir, Balıkesir, Bilecik, Yalova ve Çanakkale'de, bayramlaşma programları düzenlendi.

Eskişehir'de öğretmenevinde gerçekleştirilen bayramlaşma törenine, Vali Özdemir Çakacak, Garnizon Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Başsavcı Ferhat Kapıcı, İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Vali Çakacak, burada yaptığı konuşmada, birlik, beraberlik ve huzur içinde bir ramazan ayının daha sona erdiğini belirtti.

Bayramların insanlık için özel ve önemli günler olduğunu vurgulayan Çakacak, şöyle konuştu:

"Bayramlar birlik, beraberlik, sevgi, saygı, hoşgörü, kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma duygularının yoğun olarak yaşandığı, bunun çok güzel örneklerinin gösterildiği çok özel günlerimizdir. Dini bayramlarımızı hem inancımız hem de kültürümüzle birleştirmiş bir milletiz. Bayram namazından sonra büyüklerimizle, aile bireylerimizle, akrabalarımızla komşularımızla bayramlaşırız. Yaşlılarımızı, hastalarımızı, şehit ailelerimizi, gazilerimizi ziyaret ederiz. Onların gönüllerini alırız. Bayramlar gönül alma ve gönül yapma günleridir. Bayramları fırsat bilip, gönüller yapmalıyız."

- Balıkesir

Balıkesir Valiliği tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde protokol üyeleri ve vatandaşlar bayramlaştı.

Öğretmenevinde gerçekleştirilen törene, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Turan, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, kamu kurumu, dernek, oda ve siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Vali Yazıcı, bayramların birlik ve beraberlik duygularını doruk noktaya çıkaran günler olduğunu söyledi.

Bayramların en güzel yanının, insanların birbiriyle bütünleşmesine, aile içi ve toplumsal bağların güçlendirilmesine imkan sağlaması olduğunu ifade eden Yazıcı, "Dayanışma, hoşgörü, sevgi, saygı ve kardeşlik gibi yüce değerleri yaşayıp paylaştığımız bir bayramı daha birlikte idrak etmenin sevinci içindeyiz. Ramazan Bayramı'nızı en içten dileklerimle kutluyorum. Bugünlerde ihtiyaç sahibi olanlara yardım eli uzatmalı ve bayram coşkusunu onlara da yaşatmalıyız." dedi.

- Bilecik

Bilecik'te de Valilik tarafından organize edilen törende protokol üyeleri ve vatandaşlar bayramlaştı.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen törene, Vali Tahir Büyükakın, TBMM Başkanvekili ve CHP Milletvekili Adayı Yaşar Tüzün, Belediye Başkanı Nihat Can, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Tanju Selçuk Yücel, Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, kamu kurumu, dernek, oda ve siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Büyükakın, katılımın yoğunluğundan dolayı herkese teşekkür ederek bayramlarını kutladı.

Vali Büyükakın, bayram dolayısıyla kentteki sevgi evleri ile huzurevini de ziyaret ederek çocukların ve yaşlıların bayramını tebrik etti.

- Yalova

Yalova'da da Şaban Temüge Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde bayramlaşma töreni düzenlendi. Bayramlaşma programına Vali Tuğba Yılmaz, AK Parti Yalova Milletvekilli Fikri Demirel, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, İl Garnizon Komutanı ve Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral Ayhan Gedik'in yanı sıra siyasi parti, kamu kurumları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Daha sonra protokol üyeleri Yalova Huzurevi'ni ve Anadolu Kalkınma Vakfı Çocuk Yuvası ve Milli Piyango Rehabilitasyon Merkezi'ndeki engellilerle bayramlaştı.

Yalova protokolünün bayramlaşma ziyaretleri İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ile sona erdi.

- Çanakkale

Çanakkale'de Vali Orhan Tavlı'nın ev sahipliğindeki bayramlaşma töreni, Polis Deniz Evi bahçesinde yapıldı.

Vali Tavlı, kentte bulunan mülki ve askeri erkanla, STK temsilcileri ve vatandaşlarla bayramlaştı.

Törene, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, Belediye Başkan Vekili Muzaffer Özgen, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Necmi İnce, Emniyet Müdürü Celal Sel, siyasi partilerin il başkanları, STK temsilcileri ile muhtarlar katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :